Čtyři ženy a jeden pohřeb přehled
V arménském městečku Berd zemřel nejlepší místní zedník a pokrývač Simon, který byl mimo svou zručnost známý jako velký záletník. Spolu se všemi příbuznými a sousedy se s ním přicházejí rozloučit také jeho bývalé milenky - každá se svým životním příběhem, každá s dávnou šťastnou vzpomínkou. Jejich osudy jsou tragické, poznamenané toxickými vztahy z minulosti. Simon procházel životem těchto ztrápených žen jako životodárná síla, která jim vrátila sebevědomí, radost a pocit, že svět může být přese všechno strádání krásný. Autorka s upřímností a laskavým humorem zobrazuje proměnu ženských hrdinek na pozadí traumat dvacátého století: arménské genocidy, občanské války, dvou světových válek a sovětské nadvlády. Silný příběh o silných ženách, nominovaný na prestižní literární ocenění Bolšaja kniga, čtenáře znovu přesvědčí o nevyzpytatelnosti života, o tom, že štěstí přichází, když ho nejméně čekáme. Především však vypráví o lásce - té, která je často nedosažitelná, ale když ji konečně najdeme, zůstane nám na celý život.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtyři ženy a jeden pohřeb. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 57 komentářůSouvisející novinky - Čtyři ženy a jeden pohřeb (0)
Kniha Čtyři ženy a jeden pohřeb v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 314x |
| ve Čtenářské výzvě | 51x |
| v Doporučených | 20x |
| v Mé knihovně | 106x |
| v Chystám se číst | 233x |
| v Chci si koupit | 47x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
nevěra Arménie ženy rodinné vztahy genocida žárlivost arménská literatura osudy žen maloměstoNarine Abgarjan také napsal(a)
| 2020 | Tři jablka spadlá z nebe |
| 2023 | Čtyři ženy a jeden pohřeb |
| 2024 | Žít dál |
| 2025 | Ľudia, ktorí sú vždy so mnou |

88 %
75 %

Smutná, ale hezká kniha. Osudy několika žen, které pojí jeden milenec a manžel. Je to moje druhá kniha od autorky a první, Tři jablka, mě úplně nadchla. Tuto jsem si přečetla s chutí, ale chyběla tomu ta trocha magie, kterou měly Tři jablka a kterou mám v knihách ráda.