Splátka růží přehled

nehodnoceno
Splátka růží
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535169/bmid_splatka-ruzi-6603f5fac01e7.jpg 0 0 0

KDYŽ JE CESTA ZA PRAVDOU TRNITĚJŠÍ NEŽ RŮŽOVÉ KEŘE Jaro roku 1142 ne a ne přijít, až si v shrewsburském klášteře začínají dělat starosti: pokud se brzy neoteplí, nestihnou do dvaadvacátého června vykvést růže. Právě v tento den každého roku musí mladá vdova Judita Perleová obdržet jednu bílou růži jako symbolickou splátku za dům, který převorství pronajala, jinak smlouva pozbyde platnosti. V okolí kláštera se však vyskytuje někdo, jehož chamtivosti hraje váhání přírody do karet – a když růže nakonec vykvetou, neváhá sáhnout k násilí, aby dosáhl svého. Jeho první obětí se stává mladý mnich, který vlastním tělem chrání Juditin růžový keř před zničením. Moudrý bratr Cadfael se vydává po stopě krví potřísněných okvětních lístků. Zavedou ho k některému z nápadníků, o něž nemá hezká a bohatá vdova nouzi? Brzy je ovšem ve hře ještě mnohem víc – život samotné Judity, která znenadání zmizí. Bratr Cadfael má před sebou cestu, která bude trnitější než vdoviny růžové keře... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Rose Rent , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Splátka růží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

capricorn__
24.09.2023 3 z 5

Moc se mi líbí nápad historické detektivky s poetickým stylem psaní - to byl ostatně důvod, proč jsem po knize sáhl. "Splátka růží" se mi pro tyto aspekty líbila, ale celkově mě příliš nenadchnula, vraha jsem poznal hned na začátku a rozuzlení pro mě tedy nebylo tolik zajímavé. Kvůli nízkému počtu stran jsem si k žádné postavě nevytvořil vztah a celkově se do příběhu tolik "neobul".

kolacky
15.03.2023 5 z 5

Aneb jak padouch kombinoval, až překombinoval. Opět působivý příběh.


alekis
25.11.2021 5 z 5

Opět jeden ze skvělých krimi příběhů bratra Cadfaela. Tento byl hodně spletitý a napínavý, neboť je zde ve velkém nebezpečí mladá vdova. A opět se potvrzuje stará pravda, a to konstatuji s velkou lítostí, že úplně nelze věřit nikomu a že touha po majetku je i pro lidi z podstaty slušné a poctivé, nesmírně silný podnět. Tak silný, že může vést i k vraždě.
Autorka nám, kromě již známých a oblíbených postav, tentokrát představuje, další obyvatele Shrewsbury, z nichž několik mladíků i mužů v nejlepších letech se domnívá, že hezká a schopná majitelka prosperujícího podniku by se měla znovu vdát a tím pádem se - spolu se svým podnikem - stát souputnicí jejich dalšího života.
A víme, ačkoliv na konci to není výslovně řečeno, ale samozřejmě naznačeno, že všechno dobře dopadlo - až na ty, kteří nepřežili, ale jinak by to nebyla detektivka, ale harlekýnka - a že ta zachráněná mladá žena našla charakterního a milujícího partnera...

všechny komentáře

Související novinky (5)

Když se dobré úmysly ve zlé činy obrátí…

13.10.2021


Když poslední zpověď odhalí příběh dávné lásky…

26.04.2021


Když jeden zmizí a druhý zemře, přichází čas bratra Cadfaela…

09.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Splátka růží v seznamech

v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x