Spálená země - kniha první přehled

Spálená země - kniha první
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534551/bmid_spalena-zeme-kniha-prvni-65f8445ed0288.jpg 4 63 63

Strašák série

< 3. díl >

ENERGOZBROJE, KYBERNETICKÉ ZRŮDY, MUTANTI A DVOJHLAVÉ KRÁVY Rok 2121. Z české kotliny zbyla po události, pro kterou se vžilo označení Restart, jen radioaktivní pustina. Není ovšem třeba si zoufat. Vrátila se stará víra, a stejně jako kdykoliv předtím i teď nás chce všechny spasit. Snad to dopadne lépe než posledně. Vyhlídky ale nejsou jenom radostné. Jako by nestačila přemíra záření, objevila se i hrozba, na niž jsou zárodky civilizace v Pustině krátké: armáda mutantů vybavených technologiemi, jakými by neměl nikdo disponovat. Bezpečí podzemního Trezoru proto musí opustit muž, který je ve všech směrech jen stínem toho, kým býval dříve. A býval mnohým: zabijákem, vůdcem, prorokem hrdinou. Aby ochránil, co mu ještě zbývá, bude se muset Strašák na to všechno zase rychle rozpomenout. A můžete se vsadit, že pro sečtení všech, kteří u toho rozpomínání zařvou, vám nebudou stačit prsty jedné zmutované ruky. A nejspíš ani té druhé... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spálená země - kniha první. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

hanzmb
07.05.2024 5 z 5

Už první díly se Strašákem byly vynikající, takže jsem ani chvíli neváhal a pustil se do těchto dalších. Je pravda, že to navazuje velmi volně, už vzhledem k časovému posunu proti dvojce. Postupně se ale seznámíte s hlavními hráči. Akce stíhá akci. A vše je doplňováno skvělými hláškami.
Navíc je autor i vizionář. Že jeho Evropský chalífát nebyl jen ústřel svědčí poslední události v Hamburku.

panPatejl
25.03.2024 5 z 5

Fallout New Bydžov? Mad Marx of Tanwald? Rešice evil?
Opět trochu šokr. Další změnu kulis jsem stejně jako Kája God teda vůbec nečekal. Nejdříve mi tedy bylo trochu líto promarněné příležitosti. Strašidlák by určitě zasloužil ještě jedno nebo dvě klasická preapo pokračování.
Ale po pár stránkách si každý správný prepper nádherně vyňůkovanou domovinu zamiluje. Zdroje inspirace jsou explicitně přiznány. Žádný skovávačky! A vůbec to nevadí, jedna hra je víc než milion slov.
Za mě moc hezká tečka za Strašivránou.
A už chřestím víčky od NukaKofoly netrpělivě čekajíc na Mad Hozovu další nestvorbu!


renefer
28.02.2024 2 z 5

Možná to je tím, že jsem vynechala druhý díl, ale první díl byl jednoznačně lepší. Nesmrtelný Strašák se dvěma manželkama a rodinou v trezoru se mi moc nelíbil. Putování českou kotlinou bylo daleko zajímavější, ale stejně to nedokázalo přebít nově pojatého Strašáka a jeho nadlidské vlastnosti. Zabiják Strašák s kamarádem Jaroušem se mi prostě líbil daleko víc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023


Citáty z knihy (12)

Pomalu mu začínalo docházet, že sláva má svou cenu. A dělá z lidí terč.


Čert a evoluce vážně nikdy nespí.


Svahy kolem mě byly porostlé suchými torzy stromů. Armáda mrtvých Entů křičící němou obžalobu lidstva. Dostali svou pomstu. Ani z lidstva samotného mnoho nezbývalo.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Spálená země - kniha první v seznamech

v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x