Mlha přehled
Skrytý Island série
< 3. díl
Těsně před Vánoci roku 1987 zavítá k manželům žijícím na odlehlém statku na východě Islandu neznámý muž a prosí o útočiště před vánicí. Tvrdí, že se v oslepujícím chumelení ztratil svým přátelům, ale hospodářce na jeho příběhu něco nehraje. Postupem času atmosféra v domě houstne, a to nejen kvůli výpadku proudu a telefonního spojení. Ženino neblahé tušení se potvrzuje a ne všichni přežijí nečekanou návštěvu ve zdraví. Na vyšetřování složitého případu je nasazena kriminální inspektorka Hulda Hermannsdóttir, a to jen několik měsíců poté, co ji samotnou potkala příšerná rodinná tragédie, jejíž následky si s sebou ponese až do konce života.... celý text
Originální název: Mistur, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlha. Přihlašte se a napište ho.

Slušná detektivka, kde se několik zdánlivě nesouvisejících příběhů na konci seběhne v zajímavé pointě. Děj je celkem svižný a napínavý, věnuje se velmi závažným tématům. Atmosféru dotváří nehostinné počasí, tma a sníh. Neznalost předchozích dílů ničemu nevadila. Poslední kapitola byla trochu znepokojivá :)

Knihu jsem si na čtení vybrala v rámci čtenářské výzvy. A volba to byla dobrá. Sice jsem se občas trápila se jmény, ale čtení bylo příjemné s gradací na závěr. Oceňuji také části psané kurzívou, které vysvětlují, co se stalo.
Související novinky - Mlha (1)
Mezi dvěma světy, Dvojník a další knižní novinky (27. týden)
03.07.2022
Kniha Mlha v seznamech
v Mé knihovně | 86x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Island islandská literatura severské krimi zima psychologické thrillery sněhová bouře islandské detektivkyRagnar Jónasson také napsal(a)
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2020 | ![]() |
Kdo má rád bání tak ať si tuto knihu přečte doporučuju