Krev démona přehled
Arnošt Vašíček

Runa, Šímová a Sumara série
< 3. díl
Za bouřlivé noci je na zámku Stráž nad Nežárkou uspořádán tajný magický rituál. Na spiritistickém stolku v Komnatě duchů zůstane uříznutá lidská hlava. Tělo je nalezeno na starém pohanském obětišti v lese. Kromě hlavy mu chybí i pravá ruka. Lidská oběť naznačuje, že kdosi usiloval o přivolání zvlášť temných sil… Napínavý mystický příběh volně navazuje na úspěšné knihy Ďáblova lest a Ztracená brána. Trojice „vyšetřovatelů“ – doktor Runa, komisař Sumara a inspektorka Šímová se pokouší odhalit, jak souvisí série bizarních vražd s tajemnými středověkými artefakty a templářskými šiframi ukrytými v podivné výzdobě kostela sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci. Zatímco kriminalisté se krůček po krůčku blíží k odhalení rafinovaného vraha, Runa je na stopě nejzáhadnějšímu okultnímu předmětu všech dob. Netuší, že tentokrát bude muset k rozluštění poslední hádanky nasadit život. Anebo možná ještě něco víc.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev démona. Přihlašte se a napište ho.

Musím se připojit k ostatním se svým zklamáním do mlýna... V podstatě souhlasím se vším zmiňovaným.
Obecně se mi špatně čtou knihy, kde se rozebírá historie s tajemnem a skrytými významy. Takový Dan Brown není vůbec pro mě.
Ačkoliv dva předchozí zfilmované díly mi vysloveně káply do noty, tady se úspěch rozhodně neopakoval. Na mne tu bylo až dost povrchních postav, ve kterých jsem měla hlavně ze začátku docela zmatek.
SPOILER: A ten konec s Runou mělo být jako co?! Pojistka, že už nikdo nebude chtít pokračování? Nebo úlet zkouřeného tvůrce, který zapomněl, jakou postavu za předchozí dva díly vybudoval? Ať tak či tak - třetí díl za mne nečekané zklamání.
P.S. A ta šeredná obálka mě strašila i ve snu...
Kniha Krev démona v seznamech
v Mé knihovně | 53x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
detektivní a krimi romány česká literatura mysteriózní, mystéria české detektivky a krimi templářiAutorovy další knížky
2009 | ![]() |
2012 | ![]() |
2017 | ![]() |
2005 | ![]() |
2007 | ![]() |
Na pokračování série o Runovi, Šímové a Sumarovi jsem se moc těšila a pan Vašíček ani tentokrát nezklamal. Mrzí mě, že tento díl zřejmě nebude zfilmován jako předešlé dvě knihy, i když podle podle toho konce se vlastně nedivím :-)