Revival přehled

Revival https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401706/mid_revival-9BW-401706.jpg 4 819 819

Temný a uhrančivý román z pera slavného mistra napětí. Revival vypráví o knězi, který před lety přijel do novoanglického městečka, získal si zdejší obyvatele a stal se přítelem a mentorem malého chlapce. Při tragické nehodě však přišel o rodinu, v plamenném kázání proklel boha a z městečka odešel. Po dlouhé době se chlapec, už jako dospělý muž, s knězem náhodou setkává. Ukáže se, že kněz byl vždy víc než jen sluha boží – jeho fascinace elektřinou a vědou hraničí s posedlostí… Životní příběh obou hlavních postav, jejich setkání a střety jsou šokující a nevyhnutelné a směřují k ohromujícímu vyvrcholení knihy, která je dokonale namíchanou nostalgií šedesátých let a starého dobrého amerického hororu.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Revival , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Revival. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (188)

Luňajda
21.05.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších "Kingovek" co jsem četla, a že už jich je hezká řádka. Opravdu moc moc dobré čtení, které ve mě zanechalo nezapomenutelné dojmy. Víc k tomu není co dodat, to si prostě musíte přečíst!

Nik..
16.01.2024 4 z 5

Samotné čtené:
Revival je poměrně kratší knížka. Hodně dobře se čte, i když vlastně nevíte proč. Kolikrát jsem se jen tak zastavila a říkala si, co mě na tom sakra baví Nedokázala jsem si odpovědět, ale věděla jsem, že tam prostě něco je, něco proč mě to strašně baví číst. Od prvního slova Vás vtáhne, na začátku jen proto, že čekáte, co se z toho tak vyloupne, pak už samozřejmě čekáte, jak tohle může skončit. Jednoznačně radím, přečtěte si tuhle knihu, svým způsobem je dech-beroucí, z nějakého důvodu. Až teda na konec, musím říct, ten mi přišel, mírně řečeno, přitažený za uši, až se mi tam asi jedna část vůbec nehodila.

Začínáme malým chlapcem, a knězem, který se nastěhuje k nim do města. Tihle dva k sobě najdou cestu, která se vlastně bude proplétat celý jejich život. Kněz si většinu lidí i dětí ve městě získá. Co tam tak přidat, aby děj nabíral na obrátkách? No jednoduše úmrtí milované rodiny kněze, která ho naprosto změní.. Jo a tenhle kněz má veelkou slabost pro elektřinu a všeho kolem ní. Po hodně nevydařeném kázání opouští město. No a mezitím než se tihle dva potkají, tak je vykreslený život teď už ne-malého chlapce, přes bouřlivý románek (ano, dámské srdce nejednou zaplesá i u Kinga) přechází to na život hudebníka v drogách. Jak už by se to čekalo, v tomto životním dnu se životy těchto dvou mužů potkají znovu. . A jak to bude pokračovat? Jak do tohohle všeho pořádně zasáhne elektřina?

Závěr:
Takžeeee... přeji příjemné čtení! - Doporučuji!


LuckaLO
09.10.2023 5 z 5

Po přečtení téhle knihy nechci umřít. Ne že bych teda předtím chtěla, ale teď se toho trochu bojím. Trochu víc. :D

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Je to hřích, přát si, aby čas ubíhal.


Kniha Revival v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 113x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených38x
v Knihotéce454x
v Chystám se číst181x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Stephen King
americká, 1947
1994  87%Řbitov zviřátek
2010  89%Pod kupolí
1993  90%Osvícení
2001  95%Zelená míle
2008  89%Svědectví