Reminiscence přehled

Reminiscence
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526892/bmid_reminiscence-655d87495ddd6.jpg 5 250 250

Píše se rok 2008 a detektivové z mordparty mají na stole nejstarší případ, s jakým se kdy setkali. Základním pravidlem jejich práce je, že čím dříve se k případu dostanou, tím větší je šance na dopadení pachatele. Tentokrát se však jedná o případ, který se stal před šestapadesáti lety: mají prověřit možnost obvinit tehdejší pohraničníky z vražd v případech střelby na obyvatele pokoušející se emigrovat do Rakouska. Případů je nakonec mnohem více, než si detektivové původně mysleli. Vybrali si jeden z nich: smrt pěti lidí (včetně dvou dětí) na ostnatém drátu u Petržalky v roce 1952 tehdy sice ve společnosti nerezonovala, protože se o ní nesmělo psát, ale poměry se naštěstí změnily. Všichni se musí ponořit do směsi špionážních her s detektivním podtextem, esence utrpení s pachutí krve, nenávisti a fanatismu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Reminiscence. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (59)

tonysojka
11.10.2024 5 z 5

Kombinace špionážního thrilleru a detektivky se panu Dánovi opravdu povedla.Napínavé,zajímavé,jen ty dialogy mezi Chosém a Krauzem jsou místy trapné.
Doporučoval bych je "vypilovat" nebo raději úplně vyhodit

EjkaM
23.08.2024 4 z 5

Aby som sa neopakovala, že autor je vypísanejší každým ďalším príbehom, poznamenávam len, že agentov tajných služieb som vždy vnímala ako Jamesov Bondov a som rada, že sa musím zamyslieť nad tým, že takéhto pracovné zaradenie malo aj pár mojich spoluobčanov. Vďaka románom Dominika Dána nestrácam nádej, že ľudskost a pritom poctivosť ešte stále nevymizla úplne z radov polície.


Klára90
25.07.2024 5 z 5

Po Dánovce jsem sáhla po delší době, protože si je teď šetřím, už mi jich k přečtení moc nezbývá…a hned první stránku mě zalil pocit, jako když se po dlouhé době vrátíte domů a je vám dobře. A přesně tenhle pocit mě provázel celou dobu čtení knihy, takže přesně dva dny. Dominik Dán prostě umí psát a parta mordýřů už patří mezi mé staré známé. Tento díl je napínavý od první stránky do poslední. Moc mě to bavilo, mám ráda historické vsuvky a kostlivce ve skříni v ději a tady toho bylo vrchovatě. Četla jsem s vyvalenými očima. A souhlasím s předchozím komentářem od Ajrad1981 - při čtení jsem se také musela uklidnit pohledem na své spící děti, nebudu lhát, při pasáži o Milankovi a bagru mi tekly slzy. A také mě mrzí, že neznáme Viktorovu verzi, ale pro Krause jedině dobře, odhalení pravdy by v tomto případě bylo vykoupeno vysokou cenou. Po přečtení jsem přemýšlela, na čí stranu bych se přiklonila, ale nejde to, zvrácená doba vyvolala zvrácené činy. Tak snad jen děkuji, že o těchto věcech mohu jen číst a snad se už nikdy historie nebude opakovat! A taky doufám, že DD už píše další knihu!!! :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Reminiscence v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených317x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených15x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech7x