Dáma kontra strelec

Dáma kontra strelec https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505001/bmid_dama-kontra-strelec-di6-505001.jpg 5 226 56

V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa dočkali. Po troch rokoch vyšetrovania sa detektívom podarilo chytiť vraha sedemnásťročnej prostitútky Ruženky Róžovej, dopichanej v tráve na kraji sídliska. Napriek sľubu šéfa Alexandra Mayora si Krauz a celá partia z kancelárie stoštyridsaťjeden neužijú zaslúžené oslavy ani pár dní voľna, lebo nový prípad sa už blíži nenápadne ako tajomný strelec maskovaný podvečerným šerom pustého lesa. Obeťou je bývalá športovkyňa, reprezentantka a zároveň modelka pôsobiaca na vychýrených mólach Paríža či Milána veľká dáma veľkého sveta. Lenže ako zistiť, kto je záhadný strelec, ktorý jej usiluje o život? Krauzovi nie je jasné ani to, či jej naozaj niekto usiluje o život, či to nebol len náhodný výstrel zákerného pytliaka. Detektívi z oddelenia vrážd majú pred sebou ďalší rébus, výsledok vyšetrovania môže priniesť prekvapujúce odpovede ako už mnohokrát predtým.... celý text

Přidat komentář

petrpospa
01.04.2024 5 z 5

Po delší době návrat k Dánovi. A opět skvělé, vtipné, propracované, uvěřitelné, stejně jako předchozí knihy. Dán je zkrátka sázka na jistotu!

Igor1311
26.03.2024 4 z 5

Prábeh, v ktorom vyšetruju vraždu, ktorá sa v podstate ani nestala, akurát vyriešia tu z predchádzajuceho dielu, a aj tú len tak náhodne. Ale inak ide o zaujímavý a komplikovaný príbeh plný zvratov.


Klára90
21.03.2024 4 z 5

Začátek pozvolný, ale nakonec hodně dobré a hodně překvapivé

Chesterton
23.02.2024 5 z 5

[Audiolibrix Plus]
Měla jsem docela dlouhou pauzu od DD. Dobré tři roky. Utahalo mě Jednou nohou v hrobe a zejména Žiješ jenom dvakrát...
Ani ve snu jsem nedoufala v takový výborný kousek.
Pomalé s poklidnými vtipnými dialogy, krůček po krůčku. Až takové filmové. Velice mi to sedlo. Nádherně všechno zapadá, občas začnete něco tušit, ale finále asi napadne málokoho. Zejména slovenčina v podání Martina Mňahončáka velice lahodila mému uchu, včetně odlišných hlasů z Komárana a Pešti :) Asi budu muset slupnout i předchozí Tajomný závoj, protože úvodní rozehrávka byla parádní. Velká spokojenost.
5/5

Rapeh
17.01.2024 4 z 5

Další skvělá jízda. Viník to měl zajímavě rozehrané.

medlovice
18.12.2023 5 z 5

Krásný důkaz, že nejsou stejné tyto dánovky, tato je úplně jiná a proto možná nesedne každému. Poklidné dialogy a vyšetřování, pořád se jen pomalu vyptávají a vyšetřují zdánlivě malý případ postřelené modelky, zvědaví sousedé a nadržený Chosé. Ve stylu knih Agahthy Christie , kdy neteče krev, není tu žádná dobře uleželá mtrvola a hnijící maso , jen se sedí pokuřuje a pomalu odkrývá sousislost za souvislostí, články pomaličku zapadají do sebe a pak je to opravdu jízda, kdy čtenář lapá po dechu. Je toto vůbec možné vymyslet a dát dohromady ? Ano, jako Hercule Poirot v klidu a čistu sedí a pokuřuje tak i naše partička pomalu vyšetřuje a pak , ten konec to frčelo , kvalitní práce, dokonce i Vána nestíhat svoje svačinky.
Vtipnýma hláškama ale detektivové nešetří, několikrát jsem se smála nahlas.

Swissman
22.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Na prvních šedesáti stranách se konečně dozvíte, kdo byl vrah z hlavního případu v knize Tajemný závoj. A pak se parta z kanclu 141 pustí do rozplétání hlavního případu, o kterém je řeč na přebalu. Musím říct, že tohle mě fakt bavilo. Něco málo jsem tušil, ale že to hlavní viník bude mít až takhle rozjetý, to jsem nečekal.

harena
27.10.2023 5 z 5

Opět povedená "Dánovka". Dobrá zápletka, spousta humorných situací a od poloviny dostává kniha takoový spád, že ani nejdete spát. Výborné pokračování celé série.

Dandy1
24.10.2023 5 z 5

Jedna z lepších. Vraha jsem uhodla. Přesto byl konec s nečekaným závěrem.

EjkaM
09.10.2023 5 z 5

Dominik Dán svoje literárne nadanie doslova vypisuje k lepšiemu. Toto je už naozaj solídny detektívny román. Doriešenie prípadu z predchádzaúcej knižky bol výborný ťah, ako si udržať čitateľa a následný prípad je dramatický, napínavý, má spád, rozhovory sú šťavnatejšie... S radosťou zakladám do svojej kompletnej zbierky a v krátkom čase sa pustím aj do Reminiscencií

99jana99
10.09.2023 4 z 5

Opět jsem se dobře bavila a kniha se četla moc dobře. Jediné co mi vadilo, byl výslech pravého Korčoka, kdy jsem měla pocit, že jsou vyšetřovatelé úplně natvrdlí, asi slabá chvilka. Nicméně se těším na další knihu.

roman6788
16.08.2023 4 z 5

Stara dobra danovka s ustipacnym a dvojzmyselnym humorom za kazdej situacie. K dokonalosti chybal uz len Dr. Lengyel.

Ivana11
02.08.2023 5 z 5

Opět výborné.

kačenka80
02.08.2023 5 z 5

Asi nejlepší Dánovka. Pilot, modelka, vrah, Krauz a jeho tým. Vyřeší jednu starší vraždu prostitutky.

MichalHoráček
01.08.2023 5 z 5

Opět příjemně strávené chvíle při čtení D.D. Teď už jen zas čekání až vyjde další kniha.

viweb
01.08.2023 5 z 5

Za mě ano! Ve 3/4 jsem si tipla vraha a povedlo se! Četlo se to dobře a samo. Přečteno ve slovenštině. Doporučuji

kolacky
28.07.2023 5 z 5

Nádhera!!! Stará parta pohromadě (odehrává se v roce 1996), klasická detektivka bez otravné politiky, spolupráce s Komárnem a Budapeští. Nechyběly ani originální a přesné vtípky. Moc jsem si to užila.

LadyLane
19.07.2023 4 z 5

Ja NE-VE-RÍM, že policajti dostali nejaké odmeny a konečne p. Dán len nefrfle na nedocenenie tejto práce :)
Už skôr som mala problém, že som sa dánovkami presýtila, vadí mi rovnaký štýl dialógov medzi všetkými postavami, aj keď je miestami vtipný. V texte som skákala, nepotrebujem zakaždým zhrnutie nových informácií, ale samotný príbeh v podstate zaujímavý.
Len si asi najbližšie dám dlhšiu pauzu, keď budem škúliť po ďalšej knihe :)

klokan.1905
03.07.2023 5 z 5

Dáma kontra střelec...
Dominik Dán sérii momentálně natáhl již na třicet šest dílů... V mé knihovně se jich momentálně nachází třicet čtyři... Proč? Kupuji totiž knihy v českém jazyce a pak také všechny, které vydalo Slovart nakladatelství... Takže mi chybí momentálně novinka ve slovenštině Reminiscencie a pak ještě Noc temných lží... Ta sice kdysi v češtině vyšla, ale ne u Slovart nakladatelství... Na tu se u tohoto nakladatelství mohu těšit v půlce srpna letošního roku... ;-)
Celou tuhle sérii jsem si neskutečně zamiloval... Vždy se strašně moc těším na další pokračování... Sérii jsem začal číst chronologicky, aby mi na sebe jednotlivé díly navazovaly... Když jsem vystřílel všechny náboje (vyšlé díly), tak už mi nyní nezbývá, než číst to, co je v češtině vydáno a vždy se někam vrátím v čase... Stane se Vám, že se tak potkáte s někým, s kým jste se třeba již rozloučili... ;-)
K samotné knize...
Čekají Vás takové dvě linie... Jednak se zajímavě pohne vyšetřování tři roky staré vraždy sedmnáctileté prostitutky... Pak se můžete těšit na vyšetřování pokusu o vraždu bývalé vrcholové sportovkyně a také modelky Ivany Korčokové... Víc by ze mě nedostal ani Richard Krauz a celá parta z kanceláře 141... ;-)
Zkrátka a jednoduše - opět se máte nač těšit...

Jordanka9
14.06.2023 5 z 5

Knihy DD jso zárukou kvalitního napínavého čtení. Po přečtení letos vydaného titulu, musím konstatovat, že jsem byla od první stránky vtažena do děje a zůstala napjatá až do konce. Kluci vraždarský z kanceláře 141 opět perlili svými průpovidkami tentokrát hlavně na adresu prcka Kukyho, který má tentokrát nového a zdánlivě neškodného koníčka- šachy!!
Detektivové z Našeho města Krauz, Chosé, Eda, Oto, Kuky a žrout Váňa mezi legraci především tvrdě pracují bez ohledu na odpočinek a svoje rodiny. Po úspěšném vyřešení 3 roky staré vraždy se vrhají do zapeklitého případu střelby na manekýnku a bývalou sportovkyni Ivanku. Skvělá zápletka, rozhodně se nikdo při čtení nebude nudit. Akční rádius pátrání se tentokrát rozšiřuje i na sousední okres a na Maďarsko. Rozuzlení zajímavé a dost nečekané. Doporučuji pro chvíle oddechu - souhlasím s Gracianem, že příběh je dost nevšední.