Výkupné za mrtvého přehled

Výkupné za mrtvého https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43175/bmid_vykupne-za-mrtveho-FOx-43175.jpg 4 81 81

V únoru se do Shewsbury vrátili muži, kteří bojovali ve vojsku krále Štěpána proti vzbouřeným hrabatům z Lincolnu a Chesteru. Přivedli s sebou několik zajatců, mezi nimiž je Elis, mladý syn velšského šlechtice, kterého dostane na starost bratr Cadfael - jen on se s ním dokáže domluvit.

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Dead Man´s Ransom , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výkupné za mrtvého. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

stanislava9718
02.08.2023 2 z 5

Devátý díl. Výkupné za mrtvého, tento případ byl takový lehčí oddechový, nic nechybělo láska, zrada, pomsta, politika. Závěr rozuzlení mě překvapil, nečekala bych vraha v těsné blízkosti hlavní postavy Ellise ap Cyan.

elizabeth_ba
02.04.2023 5 z 5

Další velmi hezká pohádka ze série příhod bratra Cadfaela. Očekávala jsem trošku jinou zápletku, asi už jsem z té současné doby trochu zblblá, ale rozuzlení se mi nakonec líbilo a snad jediné, co mě zklamalo bylo, že tento příběh nebyl zfilmován, i když jsem pořád měla pocit, že jsem už ho viděla. :-)) Hvězdička za Hugha, za bratra Cadfaela, za sestru Magdalenu, za velšská skoro dvojčata, za Melicent a jedna navíc za Owaina Gwynedda. A že by si ji zasloužil i jako obvykle opat Radulfus a tentokrát dokonce i převor Robert? Tak ti ji dostanou až příště, mám jich k dispozici jen pět. Při tom jak jsem nebyla spokojená s adaptací Svatopetrského jarmarku a Ďáblova novice, je možná dobře, že jsme se nedočkali filmu, ale nemohu si pomoci, já tam toho Ioana Gruffudda v těch jeho dvaceti, kdy se ta tv série natáčela, jako Elise ap Cynan úplně vidím... ;-)


kolacky
11.03.2023 5 z 5

"Co vás sem přivádí tak pozdě?" podivil se Hugh. "Zase jste venku bez dovolení?" Nebylo by to poprvé. Vzpomínku na jednu takovou výpravu, k níž došlo v dobách před vládou opata Radulfa, chovali v paměti jako starý vtip, kterému rozumějí jen oni.

Víra matky Marianny v božskou ochranu je dobrá věc, ale bude ještě účinnější, když se podpoří praktickou pomocí, jakou mají nebesa právo očekávat od rozumných smrtelníků.

"Vzpomínám si na slova našeho pana opata, že naším cílem je spravedlnost, zatímco výsada smilování patří Bohu. Ale i Bůh, když hodlá udělit milost, potřebuje k tomu nástroj."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Výkupné za mrtvého v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x