Spomienky na Sherlocka Holmesa přehled

Spomienky na Sherlocka Holmesa https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392150/bmid_sherlock-holmes-4-spomienky-na-sher-LOC-392150.jpg 5 386 386

Pri publikovaní jedenástich krátkych príbehov v zbierke Spomienky na Sherlocka Holmesa doktor Watson opäť vychádzal z početných prípadov, kde sa jeho priateľ preslávil svojimi mimoriadnymi schopnosťami, a my sa stávame nielen poslucháčmi, ale priamo aktérmi nejednej čudnej drámy. Čaká nás výber toho najzaujímavejšieho a najzamotanejšieho z kriminálnych procesov viktoriánskeho Anglicka. Od príbehu, v ktorom nám Sherlock sediac v ušiaku pri kozube vyrozpráva, ako sa zhostil svojho prvého dobrodružstva a čo predurčilo jeho dráhu detektíva – konzultanta, až po najzávažnejší prípad kariéry, v ktorom si zmeria sily s protivníkom disponujúcim intelektom rovnako brilantným, ako je jeho vlastný. Na scénu prichádza špička zločineckého podsvetia Londýna, Napoleon zločinu, profesor James Moriarty... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , SnowMouse
Originální název:

The Memoirs of Sherlock Holmes , 1894


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spomienky na Sherlocka Holmesa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Lolila
12.03.2024 5 z 5

Ďalšie krátke poviedky so Sherlockom Holmesom a doktorom Watsonom. Viete, čo môžete od tohto autora očakávať..... Pohodové, oddychové čítanie:-)

Margherita_N
02.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Sherlock Holmes na vrcholu a na dočasném konci. Všechny příběhy opět vypráví jeho přítel dr. Watson ze svých vzpomínek. Soubor obsahuje povídky Stříbrný lysáček, Žlutá tvář, Makléřův úředník, Gloria Scottová, Musgraveský rituál, Reigateské panstvo, Mrzák, Domácí pacient, Řecký tlumočník, Námořní smlouva, Poslední případ. Všechny jsem samostatně okomentovala u autora v záložce Část díla. Některé jsou klidnější, některé akční, poznáváme Sherlockova bratra a jeho další záliby a zvyky, detektiv tu dělá i nečekané věci, třeba obdivuje květiny :) Na konci se utká s protivníkem sobě rovným, skončí to zdánlivě tragicky, ale jelikož následuje kniha Návrat Sherlocka Holmese, tak hrozné to asi nebude.


maryzka
21.10.2023 3 z 5

Taková poklidná kniha, kdy autor měl Holmese plné zuby tak ho v této knize nechal zemřít. Některé povídky jsou veselé, smutné, ale také se najde někdy dost rozvláčné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spomienky na Sherlocka Holmesa v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených538x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených31x
v Knihotéce293x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech7x