Ztracený svět přehled

Arthur Conan Doyle

Obálka knihy Ztracený svět

Dobrodružný román věhlasného autora detektivek je součástí série próz o příhodách profesora Challengera. Tento vědec se spolu se svým oponentem profesorem Summerleem a s dvěma dalšími odvážlivci vydá do neprozkoumaného kraje, kde se uchoval pravěký život. Na území Jižní Ameriky v povodí Amazonky prožívají výzkumníci čas úžasu a hrůz a poznávají přitom přírodu v jejích počátcích..... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1971 , Albatros (CZ)
Originální název: The Lost World, 1912

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Ztracený svět" je fascinující dobrodružný příběh, který čtenáře zavede do tajemného světa plného prehistorických tvorů. Mnozí čtenáři vzpomínají na své dětství, kdy se s touto knihou setkali poprvé, a oceňují její schopnost vyvolat nostalgické vzpomínky. Příběh sleduje profesora Challengera a jeho expedici, která se snaží prozkoumat ztracený svět v Amazonii. Postavy jsou dobře vykreslené a jejich interakce přinášejí do vyprávění humor a napětí. Kniha zůstává nadčasová a stále oslovuje nové generace čtenářů, kteří si užívají její dobrodružnou atmosféru a napínavý děj. Více v komentářích.

Komu by se kniha Ztracený svět mohla líbit?

• Fanoušci dobrodružné literatury
  • Čtenáři, kteří mají rádi klasické příběhy
  • Milovníci prehistorických témat
  • Ti, kdo hledají nostalgické čtení
  • Čtenáři všech věkových kategorií

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený svět. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

RoBertino27
07.05.2025

Téma, jež byste tipovali na zavedené autory sci-fi nebo minimálně by pod ním měl být podepsán Jules Verne. Je mi celkem jasné, že vedle Sherlocka Holmese bude Ztracený svět poněkud upozaděn, ale vůbec to neznamená, že by šlo o nějaký pozornosti nehodný počin.
Knižní zpracování možná s ohledem na dobu, kdy bylo napsáno, může působit poněkud archaicky, následná filmová a komiksová už působí o něco lépe, možná díky přidání ženského prvku. Docela by mě zajímalo, kolik lidí si při čtení této knihy vzpomnělo na Cestu do pravěku.

všech 94 komentářů

Související novinky - Ztracený svět (1)

Skleněný muž, Jen se mnou a další knižní novinky (27. týden)

30.06.2024

Zfilmováno

Ztracený svět (1960)

Kniha Ztracený svět v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně398x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi