Pod hladinou přehled

Pod hladinou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456513/bmid_pod-hladinou-BuJ-456513.jpg 4 152 152

Kate Shugaková série

< 3. díl >

SEVERSKÁ KRIMI Z OPRAVDOVÉHO SEVERU… Loď Avilda pohřešuje dva členy posádky. Lov krabů patří na Aljašce k nejnebezpečnějším povoláním a vrtkavé počasí si na moři každoročně vyžádá desítky životů, ale zmizení Christophera Alcaly a Stuarta Browna je i na aljašské poměry podezřelé. Bez mrtvol, motivu a důkazů mají však policisté i vyšetřovatelé z úřadu státního návladního svázané ruce, proto do hry znovu vstupuje jejich bývalá kolegyně Kate Shugaková. Kate se nechává najmout jako pomocná síla na palubu Avildy a vydává se na divokou plavbu, jež ji zavede z přístavu Dutch Harbor do zrádných vod Aleutských ostrovů. Pokud ji nezabije samotný lov a drsné počasí, pak se o to možná postarají členové posádky, kterým by se obzvlášť hodilo, kdyby některá tajemství zůstala hluboko pod hladinou Beringova moře…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

Dead in the Water , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod hladinou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Boby17
14.05.2024 5 z 5

Práce rybáře kolem Aleutských ostrovů je smrtelně nebezpečná a vyvažovaná vysokými výdělky. A na takové lodi Kate inkognito pátrá po osudu dvou zmizelých. Kromě nelítostných přírodních živlů musí čelit i nebezpečí ze strany posádky. Jak se jí vedlo, to si přečtěte sami, já dávám všechny hvězdy. A těším se na další díl.
P.S. Jedinou výhradu mám ke vzdálenosti při plavání v záchranném obleku, ale to může být chyba v překladu.

alabra
01.01.2024 3 z 5

Tenhle díl také hodnotím jako průměrný. Plusem je pro mě historie Aljašky, mínusem hlavní hrdinka, která je v téhle části supermanem po všech stránkách. A to ji posunuje na okraj reality, další díly snad budou trochu lidštější.
Vyposlechnuto jako audiokniha.


dlabikk
27.12.2023 3 z 5

Tento 3. díl jsem poslouchala jako audioknihu. Z počátku jsem si nemohla zvyknout na hlas Kate, který zněl jako stařena. Naštěstí mi bylo připomenuto, že Kate utrpěla zranění, které to vysvětlilo. Nicméně mi to tak půl knihy kazilo. Děj se na můj vkus táhnul a chybělo mi napětí, které do prostředí Ajlašky a ději odehrávajícího se na lodi, pasuje. Naopak nechyběl humor. Zápletka mi nepřišla dechberoucí, tak knihu hodnotím jako průměr a doufám, že další (již s Obludou) bude napínavější :o)

všechny komentáře

Související novinky (4)

Severská krimi z opravdového severu popáté…

15.11.2021


Napínavá detektivka z Aljašky počtvrté…

02.03.2021


Severská krimi z opravdového severu…

23.11.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pod hladinou v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených212x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce154x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x