Darker přehled

Darker https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392067/bmid_darker-e6f-392067.jpg 4 424 424

Prežite ešte raz vášnivý příběh peťdesiatich odtieňou temnoty, tentoraz z pohľadu Christiana Greya, vyrozprávěného jeho vlastnými slaovami. E L James sa vracia do sveta Päťdesiatich odtieňov, odkrýva ďalšie pikantnosti a úskalia tohto ľúbostného príbehu, ktorý nadchýna milióny čitateľov na celej zemeguli. ICH OHNIVÁ, ŠTEKLIVÁ AFÉRA sa skončila zlomenými srdcami a vzájomným obviňovaním, no Christian Grey je načisto posadnutý Anastasiou Steelovou a nedokáže na ňu zabudnúť. Aby ju získal späť, rozhodne sa potlačiť svoje najtemnejšie túžby i potrebu riadiť druhých, a ľúbiť Anu tak, ako si to želá ona. Lenže trauma z detstva ho naďalej sužuje. Okrem toho vysvitne, že Anin intrigánsky šéf Jack Hyde ju chce pre seba. Dokáže Christianov dôverník a terapeut Dr. Flynn pomôcť svojmu klientovi čeliť démonom, s ktorými zápasí? Alebo ho panovačná povaha Eleny, ktorá Christiana kedysi zviedla, a chorobná oddanosť Leily, jeho bývalej subky, stiahnu späť do minulosti? Ak aj Christian opätovne získa Aninu priazeň, môže niekto s takou čiernou a boľavou dušou, ako je tá jeho, dúfať, že si ju udrží?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Darker: Fifty Shades Darker as Told by Christian , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Darker. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

dencazrnu
06.05.2024 4 z 5

Ani tady dlouze nemusím představovat, o jakou knihu jde. Druhý díl z pohledu Christiana Greye ze známé série 50 odstínů šedi nám vnesl pár nových věcí do již velmi známého příběhu. Ale tady musím podotknout, že jak jsem byla z prvního dílu – Grey nadšená, tak tady můj jásot poněkud opadl.

Nemohu říci, že by mě kniha vyloženě nebavila, to vůbec. Celý příběh sice znám z paměti, ale pořád se tady objevují věci, které jsou pro mě nové, protože Grey nám ukázal vlastní pohled a emoce. Ale co mi neskutečně lezlo na nervy byl vztah mezi Annou a Christianem. Přišlo mi, že se oba dva chovají jak malé rozmazlené děti, co nevědí, co chtějí.

Neustálé naschvály (to, že Anna stále neumí používat mobil místo pracovního emailu), chorobná žárlivost Christiana i jeho povrchní chování vůči personálu, a to jejich věčné dohadování a usmiřování umí jednoho otrávit. Hlavně když vezmeme v potaz, že kniha má více než 500 stran, dokázalo by tohle hašteření umořit i vola. Doufám, že v posledním dílu se autorka vrátí k tomu, jaký byl jejich vztah ze začátku a že si Christian konečně uvědomí, že i on může být milován..

Peťulka3
01.04.2024 5 z 5

Je to prostě čtivé a krásně nepravděpodobně dokonalé.


-markéta-
03.12.2023 4 z 5

Po 5letech jsem se k této sérii vrátila a s věkem se člověk prostě mění. Před časem jsem 50 odstínů zbožňovala, ale teď? Teď už z toho tak nadšená nejsem. Bylo fajn opět vidět některé situace z pohledu Christiana – například havárii Charlie Tango, ale jinak to bylo jednoduché "hloupé" čtení, u kterého se prostě nepřemýšlí, nebo se člověk snaží myslet na něco jiného.
Asi mi vadí, jak Christian v 90 % času myslí jenom na to, jak by měl s Anou sex. Vadí mi i Ana. A to tak, že hodně.
Dala jsem 4 hvězdičky, protože bylo fajn si zase příběh připomenout a 3 by byly asi málo, ale upřímně se těším, až dočtu tu poslední a už se k této sérii s největší pravděpodobností v životě vracet nebudu. Filmy mi také stačily jen jednou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Darker v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených718x
ve Čtenářské výzvě89x
v Doporučených31x
v Knihotéce403x
v Chystám se číst154x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech10x