Osudy porodní báby přehled

Osudy porodní báby https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450970/bmid_osudy-porodni-baby-FH8-450970.jpg 4 564 564

Tajemství porodní báby série

< 2. díl >

3. vydání Sasko v roce 1173. Porodní bába Marta a její manžel Christian by mohli žít šťastně a spokojeně, ale přichází špatná zpráva: Randolf, Christianův úhlavní nepřítel, se vrátil z cesty do Svaté země. A navíc se ve vesnici objeví medikus, jemuž je Marta se svou schopností léčit lidi už dávno trnem v oku. Okamžitě se chopí příležitosti, aby porodní bábu udal. Christian chce manželku odvést do bezpečí, ale je pozdě. Marta se musí před církevním soudem zodpovídat z nařčení, že je čarodějnice…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Spur der Hebamme , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudy porodní báby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (118)

Lolila
26.01.2024 4 z 5

Aj druhý diel z 12. storočia je zaujímavý. Láska, priateľstvo, česť, ... a samozrejme intrigy, nenávisť, politika,..... Som zvedavá ako sa budú ďalej vyvíjať osudy hlavných hrdinov. Je to také oddychové čítanie s romantikou v temnom stredoveku:-).

petrulka
04.01.2024 5 z 5

Vynikající pokračování historického románu, kde jsou volně propojeny osudy smyšlených postav s těmi reálnými. Odlehčená forma vyprávění napomůže lepší orientaci v událostech středověké Evropy. Zajímavý je i náznak počátků čarodějnických procesů, kdy právě Německo bylo rodištěm inkvizice.
Autorka servíruje temný středověk se vším všudy. Války, hlad, dětské nevěsty, náboženský fanatismus, mučení, smrt na každém kroku. Jenže to není depresivní kniha. Pořád je plná naděje, dobrých lidí, cti a odvahy.


Szilvia1
02.08.2023 5 z 5

Druhý díl o porodní bábě Martě je krásný ale i místy i smutný,protože musela si dost vytrpět,ale nejen ona ale i ostatní ženy.I ostatní díly si přečtu,ale trošku si odpočinu od krutých děju.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osudy porodní báby v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených954x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených67x
v Knihotéce403x
v Chystám se číst140x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech3x