Nakoniec príde smrť přehled

Nakoniec príde smrť
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289820/nakoniec-pride-smrt-em5-289820.jpg 4 527 527

Dej sa odohráva okolo roku 2000 pred n.l. v starovekom Egypte. Aj vtedy sa ľudia milovali a nenávideli, závideli si moc a bohatstvo a vedeli sa preň zabíjať. Neexistovali síce policajní inšpektori a nikto neskúmal odtlačky prstov, Agatha Christie sa však bez moderných kriminalistických postupov zaobíde.

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Liber Novus (Srbsko)
Originální název:

Death Comes as the End , 1945


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nakoniec príde smrť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (83)

PPardinio
06.06.2024 4 z 5

NAKONEC PŘIJDE SMRT odehrávající se pro autorku v ne tolik typickém období starého Egypta mě mile překvapila. Snažil jsem se tipnout vraha, ale mé úvahy se ubíraly malinko jiným směrem. Nepřestává mě udivovat, jak uměla autorka propracovat jednotlivé postavy a navodit odpovídající atmosféru danému místu a době. Opět zdařilá kniha.

milary
10.05.2024 5 z 5

Zase jedna krásná Agatha.
Chybí oblíbení pátrači, jak by ne? Tentokát svůj příběh paní Agatha přenesla do starého Egypta. Mohla. Zkušenosti a informace získané v době, kdy se jejím příjmením stalo Malowan, ji k podobnému počinu dostatečně kvalifkovaly.

Mě detektivka pohltila atmosférou. Nic složitého; dcera, navrátivší se po smrti milovaného manžela do otcovského domu, hledá neměnnost, jež by jí přinesla úlevu ve smutku. Ale ono to jaksi... A zavírat oči před skutečností lze jen do chvíle, kdy se nevítané změny projeví tím nejkrutějším způsobem.

Klára Oltová četla báječně, jakkoliv na počátku, zdálo se mi, hlasově i projevem působila trochu neadekvátně.


Rade
20.03.2024 4 z 5

Každopádně zajímavé tím staroegyptským prostředím. Autorka při pobytu s manželem v Egyptě a účastí na vykopávkách nasála atmosféru starého Egypta a celkem podařeně do tohoto prostředí zasadila detektivní příběh. I když mi k detektivkám Agathy, kde je vše tak trochu zjednodušené, líp sedí stará dobrá Anglie, tady jsem ocenila ten staroegyptský šmrnc a náhled do života v povodí Nilu 2000 let před Kristem. Zase úplně jiná Agatha.
Chtěla jsem dát jen za tři, protože mi tentokrát ty mezilidské staroegyptské rodinné vztahy i detektivní zápletka trochu drhly, ale nakonec ten historický ponor do kultury nám tak vzdálené a v něčem i nepochopitelné byl docela fajn a tak trochu přidávám... Ale přece jen se ráda vrátím do meziválečné Anglie k Poirotovi ve smokingu, v lakýrkách a s navoskovaným knírem, to je ta pravá Agatha Christie...

všechny komentáře

Související novinky (2)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024


Knižní novinky (35. týden)

23.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nakoniec príde smrť v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených801x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených46x
v Knihotéce344x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x