Mrtví kráčí po zemi přehled

Mrtví kráčí po zemi
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208115/bmid_mrtvi-kraci-po-zemi-208115.jpg 4 54 54

Mrtví kráčí po zemi série

1. díl >

Dokáže novodobý kovboj přežít v postapokalyptickém světě? Dokáže najít Stephena Kinga? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem? Kovbojův život začal, když většina populace na zemi zemřela. A pak se z hrobů vrátila. Myslel si, že samota je recept na to, jak přežít ve světě, kde i život jenom přežívá. Mýlil se a do cesty mu vstoupila dívka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtví kráčí po zemi. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Madla81
24.09.2024 5 z 5

"Tentokrát klienta beru pěkně odspoda. To, co se právě snaží roztáhnout křídla a odletět, je jeho spodní čelist. Evoluce ptáka trvá přece jenom dýl. Čelist dopadá na zem, jako kdyby chtěla něco říct. Mluví s přízvukem, kterej prostě nedávám."
Ne, tohle není příručka o chiropraktikovi, kterýmu jeblo v kouli, tohle je nahláškovaná ultimátní zombie řež o jednom hustým týpkovi, co si hraje v postapokalyptickým světě na pořádně drsnýho Kovboje. I přes všudypřítomnej strach a hnus horší než v Las Vegas jsem se skoro celou knížku chechtala jak urvaná ze řetězu, protože "Zombie odpadaj jak holky na maturitním večírku. Sem tam i nohy rozhodí." Krom kulervoucích (a dalších částí těla rvoucích) hlášek je tu i místo na romantiku a trochu toho přemýšlivýho filozofování, kterýho je ale právě tak akorát, aby si čtenář na chvíli vydechl od všech těch rozprsklých mozků a rozpáraných vnitřností.
Předposlední kapitola mi vyrazila dech a rozjitřila všechny emoce, takže jsem nakonec musela sbírat pod pohovkou zapadenou vlastní čelist. Ideální konec zombie románu, ne?
Bylo to ulitmátní, akční, epický, plný emoce, mutantů a zvráceností, ale i lásky a tkový smutný melancholie. Prostě kdyby nastala zombie apokalypsa, chtěla bych jí procházet s Martinem Štefkem po boku.

Maud22
30.07.2024 5 z 5

Apokalypsa, zombie kam se podíváš a drsný hrdina, prostě Kovboj, který má kolt proklatě nízko. Tak by se dal stručně charakterizovat román Mrtví kráčí po zemi. A když Kovboj ví, jak na to (prostě vystřelit, vymlátit mozek), tak se mu daří přežívat. Co se vlastně stalo, že americká města a země vůbec jsou v troskách, že všude kolem jsou mrtvoly, v lepším případě samozřejmě, v tom horším se klátí kolem a hledají, na kom by si smlsly, úplně nevíme. Ale tak to prostě je a my putujeme společně s Kovbojem a na jeho cestě čelíme útokům různých subjektů a zároveň sledujeme romantickou linku, protože se na drsňáka přilepí šestnáctiletá holka. Musím říct, že mě zombie nikdy nebraly, ale tady je to tak dobře podané, že s napětím čekám, jestli se podaří Royovi a Em uniknout, jak vyřeší přežití jako takové, jestli a kdy už si to konečně spolu rozdají. A to nemluvím o vtipných hláškách, které to odlehčují až k samotnému poměrně překvapivému závěru. Četlo se to dobře, zhltla jsem to raz dva a dám si pokračování! :-)


LexaPlexa
13.01.2024 4 z 5

Kniha je dobře napsaná, vtipná, čtení mě bavilo. Příběh slabší, málo uvěřitelný i na zombie apokalypsu, taková chlapská fantazie.
Co se týká vztahu hlavních postav, chtě nechtě mě napadlo, co má asi autor za mindrák? :D Závěr ale překvapil. Celkově kniha zanechala dojem, ale po dalším díle nesáhnu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtví kráčí po zemi v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech6x