Mosty do Tel Avivu přehled

Mosty do Tel Avivu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212371/mid_mosty-do-tel-avivu-212371.jpg 5 234 234

Druhá světová válka skončila, Evropa je v troskách. V nouzových táborech se tísní statisíce Židů, kteří přežili koncentrační tábory, ale nemají kam jít. Středo- a východoevropské státy už jsou ovládány Moskvou řízenými komunistickými stranami.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mosty do Tel Avivu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

heavy66
11.04.2024 5 z 5

Souhlasím s Paulus.1987 - Jiří Šulc je český Frederick Forsyth! Mosty do Tel Avivu mají celou řadu paralelních dějových linií, napínavé osudy fiktivních postav doplňují historické události a osobnosti. Množství postav a dějů je místy méně přehledné, naštěstí může vážený čtenář otevřít Wikipedii a doplnit si znalosti o Mandátním území Palestina, o Irgunu nebo o Rudolfu Slánském, který je zde po právu vykreslen jako komunistická svině, ne jako ubohá oběť, jak se o to některá média pokoušela po Sametové revoluci!

fiffinek_
10.04.2024 5 z 5

Skvělá kniha, zpočátku jsem se ztrácel v mnoha postavách, ale rychle jsem se zorientoval. Pan Šulc píše tak poutavě, že se kniha (nejen tato) těžko odkláda


ddkk
09.04.2024 3 z 5

Historie vzniku státu Izrael je zajímavé téma, ale kdybych předtím nečetla knihu Exodus, asi bych se v Šulcových Mostech úplně ztratila.

Kniha je zahlcena velkým počtem osob a osobností, v jejichž historické úloze a postavení v příběhu jsem se jenom těžko orientovala. Samozřejmě vyjma notoricky známých politiků...Hodně mě zajímala pozice Jana Masaryka v době, kdy už mu doslova zvonila hrana a on přesto udělal pro vznikající židovský stát maximum možného. Je vidět, že respekt k tehdejšímu Československu a autorita syna TGM byly před únorovým převratem úžasné. Máme na co být hrdí...

Musím souhlasit s tím, že kniha je zřejmě mimořádně objevná především pro mladší ročníky. Z mého pohledu je to právě detailní faktografie evidentně podložená spoustou rešeršní práce autora, která zvyšuje hodnotu knihy. Z hlediska literárního už to bohužel taková sláva není.

V každém případě knihu jako dobrý základ pro pochopení toho, o co se na Blízkém Východě odehrávalo a co se tam aktuálně odehrává, doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mosty do Tel Avivu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených288x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených26x
v Knihotéce139x
v Chystám se číst190x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech4x