Město v oblacích
O knize Město v oblacích
Hrdinové románu Cloud Cuckoo Land se snaží pochopit svět kolem sebe: Anna a Omeir na protějších stranách impozantního městského opevnění v průběhu obléhání Konstantinopole v roce 1453; pubertální idealista Seymour útočící na veřejnou knihovnu v současnosti; a Konstance na mezihvězdné lodi na cestě k exoplanetě několik desítek let v budoucnosti. Stejně jako Marie-Laure v románu Jsou světla, která nevidíme, jsou Anna, Omeir, Seymour a Konstance snílci a outsideři, kteří v sobě dokážou najít vynalézavost a naději uprostřed nebezpečí. Starobylý text – příběh Aethona, který se touží stát ptákem, aby mohl vzlétnout do utopického ráje v nebi – poskytuje těmto nezapomenutelným postavám útěchu, ale zároveň je pro ně jakýmsi tajemstvím. Doerr utkal tapiserii časů a míst, která odráží naše nesmírné propojení – navzájem mezi sebou, s jinými druhy, s těmi, kteří žili před námi, a s těmi, kteří tu budou, až už tady nebudeme. Cloud Cuckoo Land, věnovaný „knihovníkům dneška, včerejška a následujících let“, je neuvěřitelně krásný román od žijícího klasika americké literatury, v němž se minulost, přítomnost i budoucnost propojuje ve velkolepý celek.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Čtenáři vyjadřují obdiv k Doerrově schopnosti proplétat různé příběhy. Mnozí z nich oceňují, jak se na první pohled nesourodé linky nakonec spojí do silného závěru. Někteří čtenáři se zpočátku potýkali s přeskakováním mezi časovými rovinami, ale postupně byli vtaženi do děje. Kniha je vnímána jako oslava lidského ducha, naděje a síly příběhů, které nás provázejí v těžkých chvílích. Její jazyk a styl psaní jsou často označovány za poetické a dojímavé. Více v komentářích.
Komu by se kniha Město v oblacích mohla líbit?
- Milovníci komplexních příběhů
- Čtenáři hledající emocionální hloubku
- Fanoušci literatury s více časovými rovinami
- Ti, kdo ocení poetický jazyk
- Čtenáři, kteří se zajímají o lidské osudy
Kniha Město v oblacích v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 11x |
| v Přečtených | 356x |
| ve Čtenářské výzvě | 97x |
| v Doporučených | 27x |
| v Mé knihovně | 184x |
| v Chystám se číst | 284x |
| v Chci si koupit | 65x |
| v dalších seznamech | 9x |
„Člověk letí až ke konci hvězd a celou dobu si vlastně přeje vrátit se domů“
„Ale když rekonstruuje Zénónův překlad, zjišťuje, že pravda je nekonečně komplikovanější a že jsme všichni krásní, přestože jsme součástí problému, a že být součástí problému znamená být lidský.“
Související novinka - Město v oblacích
Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)
01.05.2022
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
historie, dějiny 15. století divadelní hry cestování budoucnost jiné světy Istanbul, Konstantinopol kosmické lodě sci-fi prolínání minulosti a současnostiAnthony Doerr také napsal(a)
| 2015 | Jsou světla, která nevidíme |
| 2017 | O dívce Grace |