Vražedné pohádky přehled

Andreas Gruber

Maarten S. Sneijder série

Případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Sabina Nemezová na lovu bezohledného vraha. V Bernu byla objevena umělecky inscenovaná mrtvola. Vrah vyryl do její kůže tajuplný znak. Nezůstane jeho jedinou obětí. Nizozemský případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Spolkového kriminálního úřadu pronásledují pachatele, který jim zanechává krvavé nápovědy a zároveň je vždy o krok před nimi. Mezitím mladá psycholožka Hannah narazí ve vězení na psychicky abnormálního zločince Pieta van Loona. Toho kdysi dostal za mříže Sneijder. Teď se ale tento vězeň stává klíčovou postavou v ďábelské hře... Předchozí díly volné kriminální série Vražedná lhůta a Vražedný rozsudek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , Kalibr
Originální název: Todesmärchen, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedné pohádky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LuAran
16.10.2025

Vražedné pohádky jsou dalším dílem série o Sneijderovi a Nemezové a já musím říct – Gruber prostě umí. Hned od začátku jsem byla vtažená do děje a znovu si připomněla, proč patří mezi mé oblíbené autory. Příběh je napínavý, temný, propracovaný do detailu a autor si znovu pohrává s atmosférou, která dokáže být místy až mrazivá.

Nejvíc mě bavilo, jak se Gruber nebojí propojovat brutalitu s psychologií postav. Je vidět, že za vším násilím a zvraty je hlubší myšlenka, a to mě na jeho stylu baví nejvíc. Postavy jsou uvěřitelné, chytré, a i když má příběh pár momentů, které působí trochu předvídatelně, napětí a dynamika to bohatě vyvažují.

Celkově jsem si čtení opravdu užila. Vražedné pohádky možná nejsou úplně dokonalé, ale jsou přesně tím, co od Grubera chci – napínavé, promyšlené a psané s citem pro detail. Série mě pořád baví a už teď se těším, s čím přijde příště.

všech 115 komentářů

Související novinky - Vražedné pohádky (1)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Kniha Vražedné pohádky v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně237x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Andreas Gruber také napsal(a)

Andreas Gruber
rakouská, 1968