Ozvěna věcí budoucích přehled

Ozvěna věcí budoucích
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429186/bmid_ozvena-veci-budoucich-sof-429186.jpeg 4 60 60

Licanius série

< 2. díl >

Druhý díl epické fantasy série Licanius Po ničivém útoku byla pro všechny Augury vyhlášena amnestie, takže směli vyjít z úkrytů a otevřeně se postavit temným silám, které hrozí Andaře. Davian a jeho noví spojenci spěchají na sever směrem ke stále slabší hranici, avšak nové hrůzy, s nimiž se cestou setkají, naznačují, že jejich povolání možná přišlo příliš pozdě. Davianův spojenec v hlavním městě, nový Strážce severu, bojuje s vrahy a odhaluje nebezpečné politické tajemství. Mezitím Asha začíná potají vyšetřovat, proč zmizely Stíny. A Caeden závodí s časem, aby splnil svou zrádnou smlouvu s Lythy. Když se mu ale vracejí vzpomínky, začíná si uvědomovat, že rozdíly mezi dvěma stranami v této pradávné válce nemusí být tak zjevné, jak se zpočátku zdálo…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

An Echo of Things to Come , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ozvěna věcí budoucích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

luculi
17.03.2024 5 z 5

Druhý díl se četl už lépe a to především díky tomu, že jsem věděla, do čeho jdu. Jaký bude příběh, text a postavy, takže jsem ho vnímala jinak. Už od počátku to bylo čtivé, ale přesto hlavně velká výplň. Nejvíc se stránky zabývaly Caedenem, jeho vzpomínkami, což tvořilo obrovskou část. Tyto odstavce zalepovaly mnoho mezer v příběhu, šlo o návraty do minulosti, které mnohé vysvětlily. Bylo jich však hodně a ne každá část podle mě byla tak důležitá. Navíc jsem musela u toho dávat větší pozor, abych si dokázala jednotlivé fragmenty poskládat chronologicky...

Co se týče ostatních postav, ty měly o něco méně prostoru a téměř víc jak polovinu času se u nich projevoval minimální proces vývoje. Spíše jsem měla pocit, jakoby šlo především o pátrání po střípcích, které dávaly dohromady. V podstatě se dostávaly ke Caedenově minulosti, ale mnohem pomaleji. Vzhledem k tomu, že jeho dřívější život začal hodně zasahovat do přítomnosti, ovlivňovalo to i další dění.

Přestože se tato kniha věnuje právě vysvětlování, doplňování chybějících informací a vzpomínkám, jde o neskutečně dlouhou výplň a posun je hodně pomalý, začalo to být v tomto bodě fakticky napínavé a zajímavé. Konečně jsem se do toho dostala, a na rozdíl od prvního dílu, kdy šlo o pomalé vykreslování obsahu, mě to teď pomalu pohlcovalo. Nemohla jsem přestat číst a zvědavost prostě vítězila.

Měla jsem však jeden problém a to s orientací v linkách z minulosti. Šlo především o Veneráty, dlouhověké bytosti a jednoho z bohů, Ela. Občas jsem zjišťovala, že jsem dost zmatená z toho, kdo vlastně stál na jaké straně. Kdo chtěl svět chránit a kdo zničit. Nevím, kde byl zádrhel, jestli v textu, překladu, v množství všech těch odboček a linek, nebo to prostě moje hlava nestíhala pobrat. Byla jsem z toho trošku dezorientovaná.

Chvílemi to vypadá, jakoby těch problémů a odboček přibývalo zbytečně moc, nesmyslně. Jenže nakonec budete vyvedeni z omylu, jelikož autor využije snad úplně všeho co zmínil a pospojuje to hezky dohromady. Jakmile se prokoušete první knihou, seznámíte se s daným světem, lidmi, magií a základní problematikou, pokračování už vás vyloženě strhne. Takže tomu odpustíte tu spoustu stránek a miliony informací a budete si děj užívat. Protože je to obrovský a bohatý příběh. A posledních asi dvě stě stránek budete hltat jednu za druhou. Mě to tedy příjemně překvapilo.

Mikoláška
06.11.2023 4 z 5

Tato fantasy má určitě velký potenciál. Kniha se čte velmi dobře, jen je asi potřeba jí číst více uceleně, aby se člověk neztrácel v postavách a ději, neboť se mi párkrát stalo, že po nějaké pauze jsem se opravdu ztrácela, kdo kde kdy a s kým :) Rozhodně jsem zvědavá na třetí díl.


evilunicorn
08.01.2023 5 z 5

Temnější a akčnější než první díl..I přes hromadu postav a několik dějových linek je to neskutečně čtivé, a jak se Caedenovi vrací vzpomínky, i nápadité. Chápu, že tohle asi nebude fantasy pro každého,chce to hromadu soustředění,ale já jsem si to hrozně užíval.. Tohle je epická záležitost s velkým E.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Ozvěna věcí budoucích v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit20x

Autorovy další knížky

James Islington
australská, 1981
2018  82%Stín věcí ztracených
2020  84%Ozvěna věcí budoucích
2021  87%Světlo věcí konečných