Princ Kaspian přehled

Princ Kaspian https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262304/bmid_letopisy-narnie-princ-kaspian-262304.jpg 4 2100 2100

Letopisy Narnie série

< 2. díl >

Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! Magická síla navrátila sourozence Petra, Zuzanu, Edmunda a Lucii do Narnie, kterou ničí občanská válka. Zachránit ji může jen mladý princ Kaspian, ale potřebuje pomoc. Podaří se mu s podporou dětí a lva Aslana zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? Nenechte si ujít fantasy bestseller, který nadchly miliony čtenářů na celém světě.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Prince Caspian , 1951


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princ Kaspian. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (148)

Potolu
17.03.2024 3 z 5

První díl byl moc pěkný, ale druhý byl takový nemastný a neslaný. Nic moc se v něm nedělo. Jasně, mělo to svoje myšlenky o Bohu, o víře, o dospívání a zároveň dětském světě, ale... Prostě už to moc nešlapalo a víceméně jsem se do čtení musela nutit.

ArkAngel
15.12.2023 3 z 5

Čtyři sourozenci se po roce opět vracejí do Narnie, ve které ale uplynulo tisíc let. I z toho důvodu, abychom se ve všem orientovali, dostáváme víceméně expozici na půl knihy, která vysvětluje, kdo je nová postava prince Kaspiana. Ten se spolu s dětmi musí střetnout se svým strýcem, aby do Narnie vrátili rovnováhu a kouzelné bytosti zde mohly opět svobodně žít. Kniha nadhazuje klasický trop, kdy stárnoucí děti ztrácí víru v kouzlo a svět se pro ně časem také uzavírá. Nebylo to špatné, ale na původní díl to pořád nemá.


LuciaSangster
03.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Předem říkám, že tento díl je úplně jiný než film.

Díl se mi líbil stejně jako ilustrace.

Autor si vyhrál i s popisem. Děti opět zachraňovaly Narnii před nebezpečím.

Byla jsem trochu smutná, že už úplně nevěřili na Aslana krom Lucie. Naštěstí ho později viděli také. Vypadá to, že jak rostou, tak nevidí věci jako dříve, což je škoda.

Stejně to byl krásný příběh. Čtenář si opravdu dokázal představit, co se opravdu stalo. Cítil i to neštěstí, které pokrývalo Narnii. Opravdu klobouk dolů. Na konci bylo i vysvětleno proč se Petr a Zuzana do Narnie nevrátí a s dospělostí to nemělo nic společného.

Prostě knížka vám odpoví na hodně věcí, než ve filmu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Princ Kaspian v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených3 839x
ve Čtenářské výzvě100x
v Doporučených146x
v Knihotéce867x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech19x