Královna rebelů přehled

Královna rebelů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536260/bmid_kralovna-rebelu-6618fe0e7b959.jpg 4 896 896

Ranhojička série

1. díl >

Už deset let přežívá sedmnáctiletá ranhojička Kiva v nechvalně proslulé věznici Zalindov. Když přivezou těžce nemocnou královnu rebelů, dostane nelehký úkol – udržet ji na živu, aby mohla podstoupit zkoušky utrpením, určené těm nejnebezpečnějším zločincům. Musí přežít mučení vzduchem, ohněm, vodou a zemí, což se zatím nikomu nepodařilo. Ve stejné době dostane Kiva šifrovaný vzkaz od své rodiny: „Nenech ji zemřít. Už jdeme.“ Dívka si uvědomuje, že zkoušky by nemocnou královnu zabily, a tak se nabídne, že je podstoupí místo ní. Pokud uspěje, budou obě svobodné. Kiva má strach z nejisté budoucnosti. Spánek jí ruší i epidemie, která se šíří věznicí, a také Jaren - nový vězeň, jehož přítomnost je pro ni důležitější, než si dokáže přiznat... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Prison Healer , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna rebelů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (206)

Scheron
včera 4 z 5

(SPOILER) Tak já naprosto rozumím oběma stranám - lidem, kterým se kniha moc líbila, ale i těm, kteří dali hodnocení tři hvězdičky a níž. Negativ tam bylo dost. Ať už za mě nedostatečné vykreslení věznice, které by sneslo mnohem více brutality (i když ano, z pohledu nesmyslně ochraňované Kivy tam zase tolik hrůz nezažila); podivně dokonalý a přeslazený pan Jaren (nevěřím, že se na Kivu přilepil z důvodu lásky na první pohled); opakující se scény (když byla Kiva neustále zraněná, nekonečné sbírání vzorků atd.); zvláštně nekonzistentní Kivino myšlení (Ničeho se tu nebojím - a pak se zhroutí, když ji dozorce chňapne za ruku, nebo při jakékoli nutné interakci s Naari. Mimochodem Kivino léčitelství mě taky moc nenadchlo, u první a skoro jediné scény, kdy někoho léčí -Jarena - se domnívám, že téměř kdokoliv z nás by to zvládl lépe.). Na druhou stranu mi strašně sednul styl psaní. Absurdně mě bavily úkoly, kdy měla Kiva zemřít (výrazná inspirace středověkem - svatí, hony na čarodějnice atd.), vždycky jí bylo pomoženo, nikdo na to nic výraznějšího neřekl a až do posledního úkolu ji za to ani nikdo nepotrestal. :D Ale bavilo mě to, protože jsem předpokládala, že se její schopnosti u prvního úkolu projeví a klasicky se zachrání sama, a k mému překvapení se tak nestalo. Také bylo zajímavé, jakým způsobem bylo odkrýváno Kivino přemýšlení (i když, viz výše, leckdy nekonzistentně), kdy jsme vlastně pořádně nevěděli, na čí straně stojí, jestli je ta "dobrá", nebo ta "zlá". Tipp i Naari byly super postavy. A i když byl ten "zvrat" v závěru předvídatelný, stejně jsem během čtení poslední stránky nedýchala. Za mě rozporuplná knížka, ale těším se na další díl.

miliváv
13.06.2024 3 z 5

Konečně dočteno..., ale že to trvalo. Začátek knihy, nebo spíše první dvě třetiny, byli pro mne trápení. Byla to nuda, bez špetky akce a něčeho takového co vás chytí a nepustí. Zkoušky byly nudné a vůbec jsem je neprožívala tak, jak by si zasloužili. Poslední třetina už byla o trochu lepší a konec mě překvapil a nutí číst dál. Ale i přes to, tato kniha není psaná takovým tím způsobem, že s hlavními hrdiny vše prožíváte, alespoň pro mne ne. Třeba další bude lepší.


MollyCornelia
10.06.2024 5 z 5

Hodnocení celé série bez spoilerů (pokud váháte, zda se do Ranhojičky pustit:
Královna rebelů 5*/5*: Originální, netradiční začátek série, kde najdete akci, trochu romantiky a nějaká ta tajemství. I přes tloušťku se výborně čte a rychle uteče.
Zlatá klec 4,5*/5*: Trochu víc vnitřních nepokojů postav, nová prostředí i zvraty. Hodně akce, víc romantiky a taky pár slz pro dojemné scény.
Zrádci krve 4,5*/5*: Nabušený a dobrodružný konec trilogie. Autorka ukáže, co umí vykřesat ze světa Wenderall a nakonec vám zamává s city k postavám.
Za mě velké doporučení. Pokud máte rádi magii, young adult a hledáte něco originálního, Ranhojička je výborná volba :)

všechny komentáře

Související novinky (3)

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


10 právě čtených knih podle uživatelů (únor)

15.02.2022


Knižní novinky (4. týden)

23.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Královna rebelů v seznamech

v Právě čtených32x
v Přečtených1 171x
ve Čtenářské výzvě262x
v Doporučených107x
v Knihotéce425x
v Chystám se číst783x
v Chci si koupit235x
v dalších seznamech13x