Klášterem obchází ďábel přehled

Klášterem obchází ďábel https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536038/bmid_klasterem-obchazi-dabel-66154bacc247a.jpg 4 97 97

Po nečekané smrti Rudolfa Habsburského řečeného Kaše se na český trůn vrátil Jindřich Korutanský, manžel nejstarší dcery Václava II. Anny Přemyslovny. Melichar z Roupova i nadále zůstává v jeho službách jako královský soudce, ovšem jeho postavení je velmi nejisté. Nový opat strahovského kláštera Gerard, původem Francouz, ho požádá o vyšetření záhadných vražd, k nimž u strahovských premonstrátů došlo a které vypadají, jako by se jich dopustil sám ďábel. Jaké pekelné rejdy se na Strahově dějí? Chce snad někdo odtud řád premonstrátů vypudit? Soudce Melichar a jeho pomocník Božetěch stojí před nelehkým úkolem. Přitom jim prchlivý král Jindřich Korutanský vyhrožuje, že pokud nevyřeší tajemný případ v klášteře, zbaví je jejich úřadu. Pro Melichara by to byla možná úleva, ale jeho ješitnost mu nedá, aby se pátraní po tajemných vrazích či vrahovi vzdal.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klášterem obchází ďábel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

Lenka4
04.04.2024 3 z 5

Dle názvu by se mohlo jednat o nervy drásající horor. Naštěstí tomu tam není. I přes značný počet nebožtíků se jedná o celkem poklidné čtení. Takže i během závěrečného velkolepého líčení událostí v kostele je možné přemýšlet nad tím, zda se porážením dubových kostelních lavic prchající sám zbytečně nezdržuje a představovat si hýbající se rakev.

Rejpalova-ségra
01.04.2024 3 z 5

Nenáročné čtení. Asi velmi brzy na knihu zapomenu, jelikož tam nebylo nic zajímavého a převratného. Srovnání předešlých čtenářů s knihou Jméno růže sedí.


kajka.w
02.12.2023 odpad!

Tohle se opravdu nepovedlo. Umberto Eco se musí v hrobě obracet. Okopírovat a následně takhle zprznit jeho brilantní Jméno růže. Pan Bauer by se měl stydět!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klášterem obchází ďábel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených3x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x