Katolický katechismus: Život z víry přehled

Katolický katechismus: Život z víry
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427512/bmid_katolicky-katechismus-zivot-z-viry-mMd-427512.jpg 4 8 8

Katolický katechismus série

< 3. díl

Kniha " Život z víry " je kniha posvátná, poněvadž nám podává pravdy Boží. Proto je přijímáme s vírou božskou neboli nadpřirozenou. To znamená: s pomocí Boží přijímáme s nejpevnější jistotou všechno, co Bůh oznámil neboli zjevil a čemu nás učí jeho církev jako pravdám od Boha zjeveným. I tomu pevně věříme, co nemůžeme poznat z osobní zkušenosti nebo pochopit svým rozumem, protože ty pravdy máme od Boha. Božskou nadpřirozenou víru si nemůže nikdo dát sám. Je to velký dar neboli milost od Boha. Tento dar božské nadpřirozené víry jsme dostali s milostí posvěcující. Máme zaň děkovat a také se modlit o to, abychom si jej vždy zachovali, upevňovali a rozmnožovali. Proto s modlitbou a s touto božskou, nadpřirozenou vírou otvírej tuto knihu. Tato kniha "Život z víry " není k tomu, abys pravdy Boží jen poznával. Je hlavně k tomu, abys jim nadpřirozenou vírou radostně věřil, podle nich se řídil ve svém denním životě, podle nich opravdu žil. K tomu všemu zase potřebuješ Boží pomoci. Proto začínej a ukončuj četbu katechismu vždy modlitbou! K tomu Ti žehná František Kard. Tomášek... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Katolický katechismus: Život z víry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

eraserhead
13.04.2021 1 z 5

"Vložil do přírody své zákony. V nich není místo pro náhody. Náhody neexistují. Všechno v přírodě plní svou funkci pod vnitřním tlakem zákonitosti." (...) "Čím lépe známe hmotný svět, tím více poznáváme moc a moudrost Boží, tím je nám jasnější, že všechno dobře udělal (...)" - sakra, tohle asi teda křesťané nějak pořád nejsou schopni pochopit, když se pořád ohrazují proti homosexualitě, zcela běžné v přírodě. Jestliže "všechno dobře udělal" a vytvořil přírodu a svět bez náhod, byla homosexualita záměrem. Popravdě, mám doba pár propagandistických bolševických knih pro mládež. Tohle je úplně ten samý styl. Ostatně mě jen potvrzující, že bolševici a katolíci si navzájem nemají vůbec co vyčítat. Jak se, nakonec, poslední dobou ukazuje třeba v sousedním Polsku. Nezbývá než zvolat: "Bože, chrań mě před věřícími!"

martunka
27.11.2016 5 z 5

Jedním slovem - perfektní. Je to velmi čtivý katechismus a myslím, že pravdy v něm jsou psány jednoduše a srozumitelně tak, aby je každý pochopil. A to vítám.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Katolický katechismus: Život z víry v seznamech

v Přečtených15x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

katechismus

Autoři knihy

Oldřich Med
česká, 1914 - 1991