Karneval zvířat přehled

Zuzana Dostálová

Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelovych pokojích, přežil všechny zastávky na benzinkách i rádoby vtipné požadavky kolegů. Houslista Evžen je navíc dobrák od kosti a svym spoluhráčům vychází vstříc prakticky ve všem: ať už potřebují uvolnit hotelový pokoj pro milostná dostaveníčka, nebo chtějí půjčit peníze. K tomu se zamiloval do flétnistky a netuší, jak jí své city vyjevit. Zuzana Dostálová ve svém novém románu dává čtenářům nahlédnout do zákulisí orchestru a odhaluje, že poslové výsostného umění často nemají na růžích ustláno. Živit se kulturou není žádný med.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karneval zvířat. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Jezali
09.12.2025

Docela zvláštní se dozvědět, jak se žije filharmonikům na zájezdu v zahraničí. Nějak jsem se do knihy nemohla začíst, opravdu stále stejné, opakující se, přejezdy do různých měst.. Ze začátku jsem si myslela, že je to popis doby někdy za totality! Dost mne překvapilo, že je to vlastně ze současnosti, nějaké roky před covidem + za doby covidu.. Nakonec jsem to docela ráda dočetla. Již mám připravenou další knihu od této autorky

všech 59 komentářů

Související novinky - Karneval zvířat (0)

Ale člověk přece musí někam patřit. Nebo se alespoň někam vracet.

Ti odvážnější odjeli za lepším, a ti, co odjet nemohli, zůstali, aby jim bylo dennodenně připomínáno, že kultura je až na posledním místě.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Karneval zvířat v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně63x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi