Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže přehled

Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212284/mid_indiansky-beh-krepelice-kdyz-milujete-muze-212284.jpg 4 46 46

Indiánský běh zaujal sugestivním tématem i originálním zpracováním - vzpomínky na dětství, dospívání a dospělost v období totalitního režimu jsou nejen kontroverzní výpověďí o době, ale i o reálných lidech, byť skrytých za důmyslnými přezdívkami.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

petunkav
20.07.2023 3 z 5

No těžko hodnotit.
Indiánský běh pěkně, vtipně napsaný, neměla jsem vůbec problém.
Ale další dvě novely hodně zkratkovité, místy jsem se dost ztrácela.

Juagustin
23.03.2022 4 z 5

Boučková je mistryně zkratky, stručnost některých sdělení pro mě byla byla na hranici srozumitelnosti; teprve při druhém čtení se mi příběhy vylouply ve své syrové kráse. Všechna tři dílka jsou hutná, docela neveselá, ústředím námětem jsou partnerské vztahy na pozadí života v komunistickém Československu.
Nejvíc mě vzal za srdce Indiánský běh, zřejmě proto, že jde citelně o příběh autobiografický, tady jde každá sranda stranou. Autorce se tu podařilo skloubit a přesvědčivě zachytit na jedné straně politické náměty (perzekuce ze strany státu, zaměstnavetelů...) a na druhé straně osobní až intimní témata (konflikty v rodině, demence prarodičů, neplodnost). Podobný kontrast a rozkročení mezi osobním a veřejným najdeme i ve zbylých kratších kouscích. Doporučuji.


sonkovaj
11.05.2021 3 z 5

Pěkné čtení od mé oblíbené autorky. Osobité vyprávění z doby, kterou jsem zažila. Některé příběhy šli hodně na dřeň. Těžké dětství, které si chce, jako každý z nás zapamatovat jako krásné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Indiánský běh / Křepelice / Když milujete muže v seznamech

v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x