Holly přehled

Holly
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538480/bmid_holly-66461e0115701.jpg 4 53 53

Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policista ve výslužbě Bill Hodges přežil takřečeného mercedesového vraha jen o pár měsíců, načež ho zákeřně odpravila rakovina, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokračovat na vlastní pěst. Zdrcená ztrátou svého mentora přichází zakrátko i o matku, a to v krušné době, kdy svět netrpělivě vyhlíží konec smrtící epidemie covidu-19. Soukromá vyšetřovatelka obdařená neobvyklými mentálními schopnostmi přesto vyslyší prosbu zoufalé ženy, která v městečku na americkém Středozápadě pohřešuje dceru. Z pátrání po dívce vypomáhající v univerzitní knihovně se vyklube zapeklitý případ sériových únosů a vražd, jejichž překvapiví pachatelé jsou zvrácení až do morku kostí. A my se těmto nenápadným psychopatům budeme od samého začátku dívat přes rameno… Svérázná Holly Gibneyová – známá z trilogie o soukromém očku Billu Hodgesovi i z dalších Kingových příběhů – se v autorově krimithrilleru z roku 2023 dočkala titulní role. A září jako hvězda první velikosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Holly , 2023


Interpreti: Klára Oltová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

terezkac8IX
dnes 1 z 5

(SPOILER) Kinga jsem zboznovala, ale Holly mi fakt nesedla. Stvalo me, jak furt resi, ze nema kourit, stvalo me obecne reseni covidu, zbytecne moc BLM a cela knizka by se dala napsat tak na ctvrtinu, zbytecne natahovani, odbocovani, ktere mi tam nesedelo, napeti minimalni. Cetla jsem od Kinga vetsinu knizek, tahle je prvni, u ktere rikam, ze opravdu za to nestoji.

klarkys
dnes 2 z 5

(SPOILER) Poslouchala jsem jako audioknihu. Přednes mi vůbec nesedl, víc přehrává už jen Vilma Cibulková.
Holly jako postavu nemám ráda, King už mě nebaví tak jak dřív, žvásty o covidu, očkování a Trumpovi mi strašně lezly na nervy a i když to nebyl vyloženě "odpad", papírovou verzi si poprvé nekoupím.


smazenaryba
dnes 4 z 5

Kreatívna defekácia. Píše, lebo musí. A prečo nie, keď je to stále zábavné čítanie. King spravil husársky kúsok. Holly, postava, o ktorej bolo počuť veľa názorov typu - fajn, baví, ale už by si s ňou mohol dať King pauzu - sa stáva postavou natoľko populárnou, že utiahne vlastnú sériu. Ja tiež zastávam ten názor. V tom prípade, že King bude pokračuvať aj vo svojej viac klasickej tvorbe. A podľa nedávnej Rozprávky a prichádzajúcej hororovej antológii You like it darker to vyzerá na presne ten prípad. Takže áno, prečítam si rád aj ďalšiu knihu s Holly, prečítam si ju rád.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších knih (22. týden)

05.06.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (21. týden)

29.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Holly v seznamech

v Právě čtených32x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech3x