Vzdušné zámky přehled

Vzdušné zámky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358064/bmid_vzdusne-zamky-VLn-358064.jpg 5 308 308

Hetty Feather série

1. díl >

Londýn 1876 Hetty Featherová je ještě docela malé miminko, když ji její zoufalá matka odloží do nalezince. V nalezinci je takových dětí mnoho – ale než začne Hetty chodit do školy, musí žít u pěstounské rodiny. Hetty je chudá, ale šťastná. Žije na venkově se svými „bratry“ Jemem a Gideonem. Pomáhá na poli a vymýšlí nejrůznější hry. Jednoho dne děti tajně navštíví cirkusové představení a Hetty uchvátí vystoupení krasojezdkyně madame Adeliny a jejích koní. Hettyino štěstí ale ohrozí návrat do nalezince, kde teď vládne velmi přísný režim. V den zlatého jubilea královny Viktorie dostane Hetty opět příležitost vidět madame Adelinu – a možná i najít svou pravou matku…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Hetty Feather , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzdušné zámky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (78)

KajusaKil
29.03.2024 5 z 5

Hodně silné téma o nalezinci. Některé knihy Wilsonové mi přijdou vhodné spíše pro dospělé. Jako dítě jsem spoustu věcí nepochopila, anebo je převzala jiným způsobem. Je hezké si knihy přečíst po patnácti letech a vidět je jinýma očima.

kulatina
10.12.2023 5 z 5

Čtivý příběh z pohledu divky z konce 19.stoleti, která byla odložena do nalezince se četl sám. Zde je názorně popsáno, jak probíhala v té době pěstounská péče, a na druhou stranu organizovaný život v předchůdci dětského doma NALEZINCI.. Ani bych neřekla, že cílová skupina je mládež, ackoliv mám již davno dospělé deti, a další malé v pěstounské péči, pohled zpět na JAK TO BÝVALO KDYSI mne o moc obohatil. Děkuji autorce.


Kopretina
03.10.2023 5 z 5

Moje dcera sjíždí sérii podruhé a tak mi to nedalo a pustila jsem se do toho také. První díl jsem zhltla s napětím a už se těším na druhý!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzdušné zámky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených499x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených73x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x