Pravá ruka zkázy přehled

Pravá ruka zkázy
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330724/bmid_hellboy-4-prava-ruka-zkazy-WQe-330724.jpg 4 125 125

Hellboy série

< 4. díl >

Čtvrtá kniha Hellboyových dobrodružství je opět povídková a líčí Hellboyovo dospívání a jeho začátky jako agenta Úřadu paranormálního výzkumu a obrany, který po celém světě honí obludy. Začneme jeho dětstvím na základně v Novém Mexiku, navštívíme Norsko, Anglii, Japonsko, nepodařenou seanci, hřbitov s upírkou, zajdeme na zpověď a výlet ukončíme v jednom strašidelném domě.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellboy, Vol. 4: The Right Hand of Doom , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravá ruka zkázy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Hor89
17.02.2023 3 z 5

Čtvrtý, opět povídkový, díl Hellboye. Všechny povídky nakreslil a napsal Mike Mignola. Úvodní Lívance jsou zábavná jednohubku z Hellboyova dětství, druhá povídka Povaha bestie je nedotažená po příběhové stránce a třetí Král Vold je jedna z nejlepších ve sbírce. Následující tři povídky (Hlavy, Varkolak a Sbohem pane Tode) bych hodnotil jako průměrné jak po příběhové tak výtvarné stránce. Pravá ruka zkázy je takové shrnutí hlavní příběhové linky a závěrečná Skříňka plná zla je nejdelší a zárověň nejlepší povídka sbírky.

jan14s
20.06.2022 3 z 5

U většiny komiksových hrdinů mám raději kratší příběhy, u Hellboye tomu tak nicméně není. Je sice fajn, že nám poodhalí jeho minulost, případně nastíní jeho schopnosti, přesto mi přijde, že více otázek přidá, než zodpoví. Třeba až přečtu vše tak mi to bude dávat lepší smysl. Pravá ruka zkázy už bylo jiné sousto. Dostáváme delší vyprávění, sice z větší části toho co jme již četli, které nám poodhalí i nové spojitosti. No a skříňka plná zla bylo, řekl bych klasické Hellboyovo dobrodružství. Jediné co mi už malinko přijde ohrané, je jak vždy dostane pořádnou nakládačku a vyvázne vždy jen tak tak. Navíc když má opravdu vážná zranění, přesto se z nich bez potíží vzpamatuje. Chápu, je to Hellboy a zabít ho není určitě tak snadné jako normálního člověka, ale číst o tom skoro v každém příběhu je už malinko klišé. Snad se to v dalších dílech nebude opakovat tak často. Přes to je Hellboy můj oblíbený hrdina. Neotřelí humor, prvky Lovecrafta, okultizmus a k tomu nádherné grafické zpracování. Takže i přes toto slabší hodnocení, ho jistě nezavrhnu.


jirincz
30.12.2020 3 z 5

Tohle bylo slabší než povídková Spoutaná rakev, za mě vedla Skříňka plná zla a Lívance :-) U Vrkolaka jsem dal dokonce odpad, ten mě teda nechytil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pravá ruka zkázy v seznamech

v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x