Divoký hon přehled

Divoký hon https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208082/bmid_hellboy-9-divoky-hon-Ckb-208082.jpg 5 96 96

Hellboy série

< 9. díl >

"Tahle kniha by mohla být jednou z nejdůležitějších v Hellboyově historii – prorůstá svými úponky do minulosti a spojuje zdánlivě nesouvisející příběhy, někdy i takové, o nichž jste si mysleli, že jsou zcela osamocené, a splétá z nich bohatou tapiserii. Všechno je propojeno tak, jak by vás to ani nenapadlo. A ozvěna mytologických témat Divokého honu ukazuje na něco velkého… a tím myslím opravdu velkého… v budoucnu." Z předmluvy Marka Chadbourna ke knize Divoký hon.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellboy: The Wild Hunt , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoký hon. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Kopta
10.09.2023 3 z 5

Po letech návrat k Hellboyovi. Z jedné stránky jako vždy zajímavé, ale bohužel jsem sáhl po díle, které mělo nejeden odkaz na starší kusy. To by ani nebyl takový problém jako absence vyvrcholení.

Hor89
23.02.2023 4 z 5

Devátý díl navazuje přímo na konec předchozího dílu. Příběh je v rámci Hellboy universa osvěžující - přestože jde o typický prostřední díl připravující půdu pro závěr Hellboyova příběhu ve dvanáctém díle (Bouře a běsy). Kresba Duncana Fegreda je opět výborná - detailní, přehledná a atmosférická - dokonce se mi líbí víc než Mignolův originál.


trudoš
18.10.2020 4 z 5

Spokojenost, protože příběh má oproti předchozímu dílu alespoň nějakou dějovou linii. Naneštěstí jde o prolog k nadcházejícím událostem, takže se pouze představují strany a rozestavují figury. Jenže z potulného vyšetřovatele paranormálních jevů, se stal prorok apokalypsy a mě se tahle role k Hellboyovi moc nehodí. Souhlasím, že ten cejch měl od samého počátku, ale víc mi dosud vyhovovalo, když šlo jen o vedlejší efekt. To však neznamená, že bych vůči panu Mignolovi neměl důvěru, že to zvládne uhrát.
Každopádně už teď mi chybí výraznější motivace, jež by hrdinu popoháněly kupředu. Zatím mi spíš přijde, že je Hellboy vláčen událostmi, které jsou navíc v mnoha případech iluzemi v iluzích. Přesto se vyprávění nedá upřít tradičně hutná atmosféra a pro jednou i trochu jiný charakter osnovy. Už to není jen o tom, že monstrum stačí praštit přes čumák a je hotovo. Tentokrát se hraje úplně o všechno, přičemž kamenná ruka a cingrlátka v kapsičkách dost možná k vyřešení situace nebudou stačit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Divoký hon v seznamech

v Přečtených123x
v Doporučených8x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit10x