Labyrint smrti přehled

Labyrint smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290184/mid_labyrint-smrti-YCB-290184.jpg 4 87 87

Fighting fantasy série

< 6. díl >

Napůl dobrodružný příběh, napůl hra. Kniha, jejímž hlavním hrdinou jsi ty! Ve spletitém labyrintu Fang na tebe čekají nepoznané hrůzy! O vítězství v Zápasu mistrů se pokoušel už nespočet dobrodruhů, dosud však nikdo nepřežil. Labyrint smrti vymyslel a zkonstruoval ďábelský baron Sukumvit a vybavil jej promyšlenými pastmi a strašlivými nestvůrami, které tvé schopnosti prověří na maximum!... celý text

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Deathtrap Dungeon , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

tony6464
10.07.2023 4 z 5

Po letech jsem si jej zahrál znovu, po přečtení ostatních komentářů jsem se celkem divil, že to hodně lidem připadá jako jeden z těžších gamebooků, protože jsem si pamatoval, že mi to tak nepřišlo a kupodivu i po letech se mi to povedlo projít celkem snadno - možná štěstí, možná jsem si podvědomě něco pamatoval, aniž byhc si to uvědomoval. Každopádně, velice povedený gamebook a krásné kresby.

jiri0330
20.03.2023 4 z 5

Labyrint smrti barona Sukumvita jsem hrál HODNĚ dlouho, dílem proto, že patří k těm obtížnějším a smrt číhá všude, a také proto, že jsem ho hrál poctivě a vždy po úmrtí začal od začátku, resp. od odkazu, kde se poprvé háže kostkami. Což často omrzí, proto jsem si dával mezi hraním i delší pauzy. Než jsem jím úspěšně prošel, zemřel jsem 13krát, asi tak z poloviny v soubojích a zbytek kvůli špatným rozhodnutím, smůle nebo nečekaným pastem. Jsou třeba vysoké všechny výchozí hodnoty, jinak to podle mě ani dohrát nejde. Souboje jsou čím dál obtížnější, utrpíte hodně zranění s malými možnostmi léčby. K udržení mého zájmu a motivace to dohrát přispěl humor a zajímavé lokace a nepřátelé. Netradičním prvkem byla i dočasná aliance s jedním ze soutěžících. Nedoporučuji začátečníkům nebo méně trpělivým.
Plusy: Spoustu zajímavých prostředí a nepřátel.
Mínusy: Příliš velká obtížnost, která může odrazovat od poctivého hraní.
Zábavnost: 8/10
Obtížnost: 10/10


nevermore3
17.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Labyrint smrti patří rozhodně mezi těžší kousky. Mám ho úspěšně za sebou, ale UB 12 a ŠT 12 jinak nevím. Jsou tam dost silní protivníci ( buď vám padne UB a někde se třeba vyhnete boji s CERATOSAUREM - nebo s ním jdete ale on má UB 12).
Na Livingstonův klasický styl to má pro mě i mimořádně poutavý příběh, takže se mi líbí daleko víc než předchozí Město Zlodějů, přesto, že to je nejspíš o dost jednodušší. Tady je potřeba sesbírat 3 drahokamy a tipuju, že tak 20 odkazů vede rovnou na smrt, z toho dalších cca 30-40 jsou škodící nebo postihové a to bez nějaké předchozí možnosti dedukce. Přesto, je to Livingstone, který za Jacksonem - v mých očích - notně pokulhává a tohle se mu povedlo. Super byla Medůza, hmyz, useklá ruka vězně na dveřích vězně co byl vevnitř, zrcadlový démon, aréna smrti, hádanky, fakt dobré.

Dávám 5.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Labyrint smrti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených126x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x