Čaroděj z Ohňové hory přehled

Ian Livingstone, Steve Jackson

Obálka knihy Čaroděj z Ohňové hory

Fighting fantasy série

1. díl >

Tvým posláním je získat poklad čaroděje z Ohňové hory, který leží ukryt hluboko v jeskyni, obývané nespočtem strašlivých netvorů. Budeš potřebovat mnoho odvahy, rozhodnosti i štěstí, abys dosáhl svého cíle – nejtajnějších komnat čarodějovy skrýše.

Fantasy Gamebooky Pro děti a mládež
Vydáno: 1994 , Perseus
Originální název: The Warlock of Firetop Mountain, 1982

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čaroděj z Ohňové hory. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

hanak_v_exilu
06.11.2025

Rozhodně ne nejlepší ani nejzábavnější díl série, ale byl první, takže k němu mnoho lidí cítí lehkou nostalgii. Je vidět, že se tady autoři teprve hledali, protože některé prvky nejsou dotažené. Význam Čaroděje leží v ustanovení pravidel, která se od té doby nezměnila. Možná s jednou malou výjimkou, a tou je role štěstí v soubojích. Štěstí se zde snadno doplňuje, takže je potřeba ho neustále spotřebovávat, protože jinak jeho navyšování přijde vniveč. Když jsem jím rozmařile plýtval, bylo mi při pomyšlení na úzkostlivé skrblení bodů štěstí ve Strašlivém netvorovi trochu mdlo. Stylem dobrodružství je gamebook typický Ian Livingstone (pochopitelně mimo Zagorovo bludiště - to je naopak typický Steve Jackson). Je nezbytné posbírat několik předmětů a uzmutí několika dalších ulehčí potyčky s těžšími nepřáteli. Na první pokus se nepodaří vyhrát nikomu, takže cest bude nutné absolvovat několik. Navzdory tomu jde o lehčí díl, i když jsem si to při páté rozčilující smrti na posledních třech překážkách rozhodně nemyslel. V pozdější dílech ale oba autoři ukázali, že umí být mnohem drsnější.

všech 30 komentářů

Související novinky - Čaroděj z Ohňové hory (0)

Kniha Čaroděj z Ohňové hory v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně111x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi