Experiment člověk přehled

Experiment člověk https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17710/bmid_experiment-clovek-GIU-17710.jpg 4 91 91

Druhá z řady antologií světové science fiction přináší jedenáct povídek a novel autorů z Itálie, Japonska, NDR, Norska, Polska, SSSR, USA a Velké Británie.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Experiment člověk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

ludek.n
05.04.2024 3 z 5

Reprezentativní přehlídka světové sci-fi Experiment člověk předkládá díla jedenácti autorů, kteří se v mnoha případech zapsali do povědomí široké čtenářské obce. Dá se říci, že je v podstatě nic nespojuje, snad jen láska k fantastice, což koneckonců platí i pro ukázky z této knihy. Vývěr témat je široký, ať už jsou to záhady vesmíru (Leze, leze po železe), otázky klonování (Homo divisus), Artušovské legendy (Mlha na Glyder-fachu), biochemické experimenty (Experiment žena), průzkum vzdálených světů (Pokus o útěk), detektivní případy soukromého vyšetřovatele Timothy Truckla (Copak nohy se kradou?), záchrana marťanské civilizace (Růže pro kazatele), boj za svobodu (Svět je les, les je svět) nebo paraevoluce supervědomí (Vzpoura genů). Povídkám neuškodilo ani méně či více jak půlstoletí od jejich vydání. Za největší skvosty téhle sbírky považuji „Svět je les, les je svět“ Ursuly K. Le Guinové a Kornbluthův Černý kufřík.

Lele61
15.04.2023 4 z 5

Výborná rozsáhlá SF antologie editora Ivo Železného obsahuje většinu vysoce nadprůměrných a dobrých povídek a jen minimum těch průměrných a slabších. Rozhodně nezklamali zejména Le Guinová, Aldiss, Zelazny a také Fialkowski a Kornbluth. Celkově tematicky velmi pestré čtení, kde si každý čtenář najde něco pro sebe. Rozhodně mohu doporučit :-)


PetrCepek
13.02.2021 4 z 5

Aldiss, Brown, Fialkowski, Le Guinová, Zelazny a další. Nestárnoucí antologie Ivo Železného z roku 1983. Netvrdím, že nemá žádná slabá místa (to spíš naopak), ale ve své době byla úžasným zjevením. A tím pro mne zůstane napořád.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Experiment člověk v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených133x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x