Ľadová princezná přehled

Ľadová princezná
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406635/bmid_ladova-princezna-j7R-406635.jpg 4 1088 1088

Patrik Hedström a jeho kolegovia na tanumhedskej policajnej stanici vyšetrujú nový prípad. Do Fjällbacky sa vrátilo zlo. Zo statku za mestečkom zmizla štvorročná Linnea a obyvatelia Fjällbacky si spomenuli na starú tragédiu. Z toho istého miesta pred tridsiatimi rokmi zmizlo dievčatko, ktoré neskôr našli mŕtve. Zo zločinu vtedy obvinili dve trinásťročné dievčatá, tie sa však pre svoj nízky vek vyhli väzeniu. Je to naozaj náhoda, že Linnea sa stratila v čase, keď sa jedno z obvinených dievčat, v súčasnosti už svetoznáma herečka Marie Wallová, vrátilo do Fjällbacky? Vyšetrovanie rozjatruje mnoho starých rán, začína sa lov na páchateľa a strach obyvateľov pred neznámym má fatálne následky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Isprinsessan , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ľadová princezná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (231)

zbožňuju_knihy
22.05.2024 4 z 5

a mně se to líbilo! Narazila jsem na to v knihovně náhodou a přečtu si toho od autorky určitě více. Bylo to takové příjemně zamotané, něco se dalo vyčíst mezi řádky poměrně brzy, ale nevadilo. Příjemné 4*, aby to nebylo nespravedlivé k mým TOP knížkám :-).

lexikon_tf
21.05.2024 5 z 5

Ledová princezna bylo moje první seznámení s autorkou a také je to první díl série s Erikou a Patrikem.

Děj nás zavede do Švédska, do přímořského městečka Fjällbacka. Tam, ve svém domě ve vaně, je nalezena mrtvá žena. Náhodou je to i dávná kamarádka Eriky, spisovatelky, která ve městě řeší pozůstalost po rodičích.

Smrt je brzy vyšetřována jako vražda a případ dostává na starost mladý detektiv Patrik, který se s Eričinou pomocí hodlá brzy dostat pachateli na stopu. Jak jim půjde vzájemná spolupráce? No, vzhledem k pokračování série prozradím, že velice dobře!

Erika se do záhadné smrti své kamarádky z dětství noří i s profesním zájmem - o tragédii se rozhodne napsat knihu.

Příběh mě pohltil a nepustil až do konce, velmi čtivá detektivka z mého oblíbeného severu! O jednotlivých postavách se dozvídáme spoustu věcí s hlavní postavy mi byly velmi sympatické. Velice doporučuji všem milovníkům dobré krimi!


genduna
08.05.2024 2 z 5

Trochu divná detektivka, moc mě nenadchla. Na policejní stanici tomu velí chlápek mdlého rozumu, z běžného policisty se vyklube profi vyšetřovatel vražd, příběh dosti utažený za vlasy....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2008 - Grand Prix de Littérature Policiere (Romans Etrangers)


Kniha Ľadová princezná v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 640x
ve Čtenářské výzvě128x
v Doporučených51x
v Knihotéce426x
v Chystám se číst476x
v Chci si koupit73x
v dalších seznamech10x