Emilovy skopičiny přehled

Emilovy skopičiny https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501926/bmid_emilovy-skopiciny-HDG-501926.jpg 4 99 99

Emil je kluk jako buk, pěkný divoch a paličák, který však vypadá jako andílek. Ovšem v malé švédské vesnici každý dobře ví, co je zač. Kdo by neznal rošťáka Emila a kdo by se neobával jeho vykutálených kousků? Každou chvíli promýšlí novou skopičinu. Všechny se do knížky opravdu nevešly, ale ty nejpodařenější v ní zaručeně jsou!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Emil i Lönneberga, Nya hyss av Emil i Lönneberga , 1963


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emilovy skopičiny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

sgjoli
23.04.2023 3 z 5

Od Astridy Lindgrenové mám moc ráda Děti z Bullerbynu, a tak jsem chtěla vyzkoušet i další její dětské příběhy. Zkusila jsem tedy Emilovy skopičiny.
Psané je to velmi čtivě, je to svižné a zábavné čtení. Emil jako postava má sice dobré srdce, ale je dost impulzivní a své "hraní" nepromýšlí dopředu, takže to nejednou končí katastrofou. Jasně, u pětiletého dítěte to člověk asi moc nečeká, že bude dopředu přemýšlet o následcích svých činů. Ale zároveň chápu dospělácké postavy, proč jsou z Emila a jeho skopičin na mrtvici a nejradši by mu nafackovali.
Místy jsem se docela bavila. Asi bych nechtěla být na místě postav a čelit následkům Emilových nápadů, ale jako čtenářce mi to přišlo docela zábavné.
Přesto dávám jen 3 hvězdy. Děti z Bullerbynu mi přeci jen k srdci přirostly víc.

Sandik
15.02.2023 5 z 5

Emila rozhodně řadím k tomu nejlepšímu, co jsem od Lindgrenové četl. Nejen, že to je vskutku vtipné, ale navíc to i roztomile nabourává stereotypní představy o zlobivých dětech, jimž je to zlobení potřeba "vyhnat z těla" všemožnými tresty... Celkový dojem: 90%


Vikuška185
16.09.2022 5 z 5

Kniha se nám moc líbila, četli jsme ji když bylo synům 4 a 7 let a moc se líbila a hodně jsme se u ní nasmáli. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Emilovy skopičiny v seznamech

v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených11x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x