Elitný klub přehled

Elitný klub https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519139/bmid_elitny-klub-651bad1427252.jpg 5 1364 1364

Prijímacie rituály, zvláštne úmrtia študentov Keď tínedžerka Sadie Wintersová zoskočí zo školskej strechy, vyhlásia jej smrť za nešťastnú samovraždu problémového dievčaťa. Potom však v tej istej škole nájdu telo mladého chlapca a detektívke Kim Stonovej je hneď jasné, že ani jedno z úmrtí nebolo len tragickou nehodou. Spolu s tímom začne rozpletať temnú pavučinu tajomstiev. Jedna z učiteliek možno má kľúč k pravde, lenže práve keď sa chystá prelomiť mlčanie, príde o život tiež. Ohrozené sú aj ďalšie deti, preto Kim musí zvážiť aj na pohľad nepredstaviteľnú možnosť. Čo ak má vraždy na svedomí iný žiak? Analyzovanie spôsobu myslenia detí, ktoré zabíjajú, ju privedie späť k protivníčke z minulosti, psychiatričke a sociopatke Alex Thornovej. Tá si kedysi dala za cieľ Kim zničiť. Pri pátraní po vrahovi objaví Kim súvislosť medzi nedávnymi vraždami a prijímacím rituálom do školského spolku spred niekoľkých desaťročí. Záchrana nevinných životov však má svoju cenu – a tú najvyššiu možno zaplatí aj niekto z Kiminých najbližších.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Dying Truth , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elitný klub. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (380)

Knižní střípky
18.05.2024 5 z 5

Další skvělý díl, i když velice smutný...

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

sgjoli
05.05.2024 5 z 5

Mám pocit, že tohle je první kniha z téhle série, kde dávám plné hodnocení. A to se mi u thrillerů/detektivek v posledních měsících stává fakt málokdy. Ale tohle se mi líbilo moc.
Nevím, čím přesně to je, ale příběhy odehrávající se na elitních školách, kde se dějí pokřivené věci, v sobě mají svoje určité temné kouzlo. Klidně bych se nebála tenhle díl označit nálepkou "dark academia", protože přesně takový dojem jsem z tohoto příběhu měla. Jasně, k Tajné historii od Donny Tartt a If we were villains od M. L. Rio to má asi furt ještě daleko. Ale v rámci série mi tohle přišlo jako pecka. A to i za cenu nejvyšší. Kdo četl, jistě si vybavuje závěr a ví, co myslím.
Skvěle napsané, napínavé, třaskavé, plné temných zákoutí a ještě temnějších tajemství. Nevím, jak se to autorce povedl napsat tak, že mi tohle přišlo nadprůměrnější než předchozí díly série, které tu napínavost, švih a temné zápletky měly taky.
Ten závěr mne pak zabolel a mrzel, ale zároveň to o dané postavě, které se ten závěr týká, hodně vypovědělo - hodně pozitivního a za to jsem svým způsobem moc ráda.
Každopádně tohle je určitě zatím můj nejoblíbenější díl. Poslouchala jsem jako audioknihu, v níž opět zářila moje oblíbená narátorka Jitka Ježková. A moc doufám, že tuhle sérii postupně převedou do audio podoby úplně celou.


Janaves
23.04.2024 5 z 5

Další skvělý díl skvělé série.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020


Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Citáty z knihy (1)

Čas ho naučil vážit si těch několika přátel, které teď měl.


Kniha Elitný klub v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených1 888x
ve Čtenářské výzvě173x
v Doporučených104x
v Knihotéce580x
v Chystám se číst399x
v Chci si koupit107x
v dalších seznamech13x