Domek v Irsku přehled

Domek v Irsku https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533721/bmid_domek-v-irsku-65e86a7690725.jpg 4 1397 1397

Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu. Opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí – irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannah víc než kuchařské základy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Grada
Originální název:

The Cosy Cottage in Ireland , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domek v Irsku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (335)

Hana62
16.05.2024 3 z 5

Pořád bych jedla...
Jednoduchý děj, předem známý konec, laskavé zápletky, výborné jídla, nádherná příroda. Hned bych jela na 6 týdnů.

Vivetkav
10.05.2024 3 z 5

Opět jsem sáhla po další knize a jak se mi začátek nějak nezdál, tak potom se kniha rozjela a už mě nepustila.. vtáhla mě do děje a nechala jsem se unášet Irskou zelení, deštivým počasím a Guinnessem.. příjemný oddych s Hannah a Conorem


Wajny
04.05.2024 5 z 5

Od autorky jsem už četla téměř všechny knihy a Domek v Irsku za mě patří mezi ty povedenější. Autorka umí vtáhnout do děje a příběh měl spád. Romantická linka přestože nebyla nejoriginálnější, mě bavila a celé její pojetí bylo velmi dobře zpracované.

Kurz vaření byl skvělým zpestřením. Různorodá skupina účastníků mě bavila, líbilo se mi, že každý má svůj příběh a i když mě některé ze začátku štvali, tak na konec jsem si i všechny dokázala oblíbit. Je zde i hodně popisů jídel a jejich příprava, jen škoda, že tu nebyla nějaká pikantnější scéna u vaření – úplně to k tomu svádělo.

Na Hannah se mi líbila její odhodlanost, ale ze začátku mi trochu vadilo, jak si pořád „hrála na dvě rozdílné osoby“. Když pak konečně zjistila, kdo vlastně je a co od života chce, tak se uvolnila a byla více opravdovější. Conor byl sympatický, ale štvala mě jeho nedůvěra. S rodinou to měl opravdu těžké, takže mu to odpouštím.

Romantická linka měla jiskru, byla plná hezkých momentů, ale i zábavných rozhovorů. Konečné drama na konci mi hezky sedělo do příběhu. Jen škoda, že to bylo tak rychle vyřešené.

Vše doplňují krásné popisy Irska a atmosféra na vás úplně dýchala. Skvěle je popsána i mentalita zdejších lidí a jejich zvyky.

Jen mi vadilo, že autorka dělala z postav blbce. Některé věci byly jasné, ale jim to docházelo hrozně pomalu a celé to zpracování bylo hrozně očividné. Autorka se za každou cenu snažila udělat vyhrocené situace.

Oddychový romantický příběh, u kterého sice víte, jak skončí (i jak bude probíhat), ale já si čtení užila. Hlavně i díky poznámkám od holek, knihu jsem totiž četla jako štafetu. Děkuji

všechny komentáře

Související novinky (20)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)

08.06.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Jsi jako kvalitní nůž – prosekáš se skrz blbosti až k jádru věci.“


Kniha Domek v Irsku v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených1 954x
ve Čtenářské výzvě444x
v Doporučených53x
v Knihotéce584x
v Chystám se číst575x
v Chci si koupit224x
v dalších seznamech20x