Dítě, které v noci našlo slunce přehled

Dítě, které v noci našlo slunce
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521482/bmid_dite-ktere-v-noci-naslo-slunce-geK-521482.jpg 4 597 597

Raühnval, bohaté knížectví v Alpách. Mladý Marcus vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při němž je vyvražděna celá jeho rodina i ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy, dcery porodní báby, a prostí vesničané ho přijmou mezi sebe. Krutá vláda nového knížete však způsobí, že v Marcusově nitru záhy začne zrát odvážný plán – chce bojovat za svobodný a spravedlivý život pro sebe i pro všechny ostatní nevolníky v knížectví. Při naplňování tohoto záměru se střetává s nejtemnějšími stránkami lidské existence. Navíc hrozí, že přijde o to nejcennější, co má...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Il Sole Di Notte , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dítě, které v noci našlo slunce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (190)

Mabie
21.05.2024 4 z 5

Luca Di Fulvio je talentovaný vypravěč. Toto byla moje třetí kniha od něj a zatím asi nejlepší. Jeho syrový styl popisuje středověk se všemi jeho nechutnostmi, potoky krve, bídou, nespravedlnostmi a kastou privilegovaných i těch chudých velmi realisticky. Jak už bylo mnohokrát přede mnou zmíněno, je to historická pohádka pro dospělé, ale čte se velmi dobře. Osobně mne velmi potěšilo setkání hlavní postavy s Mistrem Janem Husem a jako vždy u dobré knihy, která má "přesah", jsem si uvědomila, že se lidé nemění: slabochy a kruté osoby najdeme napříč věky, stejně jako ty slušné, kteří jsou ve jménu lidskosti a lásky ochotni se obětovat.
Autor barvitě vykreslil dobu, kterou by naše zhýčkaná civilizace nepřežila déle než pár měsíců nejen kvůli otřesným hygienickým a materiálním podmínkám, ale i vzhledem ke změkčilosti nás všech. Máme se dnes příliš dobře, ve středověku to bylo o prostém přežití.
Protože mám ráda pohádky i dobré konce, kniha se mi líbila.

Kami33
12.05.2024 5 z 5

Krásná pohádka pro dospělé, kdy jsem na konci dojetím i otřela slzu. Skvělé


Karolin77
11.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo dokonalé, naprosto perfektní. :D
Od prvních stránek mě příběh uchvátil. Do postav jsem se vžila a prožívala s nimi. Kníže i jeho kapitána stráže jsem opravdu nenáviděla, až mě to překvapilo.
Autor píše opravdu skvěle a každou kapitolu si užijete. Je to opravdu nádherný historický román. Jsem moc ráda, že jsem se k němu dostala a tím našla tohoto aurora, který se zařadil mezi moje oblíbené. Už teď se těším až si přečtu jeho další knihy.
Doporučuji !
5/5*

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dítě, které v noci našlo slunce v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených825x
ve Čtenářské výzvě85x
v Doporučených70x
v Knihotéce430x
v Chystám se číst463x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech13x