Hrozba patriotů přehled

Hrozba patriotů https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275129/bmid_hrozba-patriotu-DR7-275129.jpg 4 116 116

Cotton Malone série

< 10. díl >

Říká se, že v lidském životě jsou jen dvě jistoty: daně a smrt. Jak by ovšem obstálo toto rčení, kdyby vyšlo najevo, že výběr daní je ve Spojených státech nelegální? Že ústavní dodatek, který dává vládě oprávnění vyžadovat od občanů část jejich příjmů, nebyl nikdy řádně ratifikován? S takovýmto tvrzením přišel ve své knize jistý neplatič daní. Ve Státech má teď zatraceně horkou půdu pod nohama a ve strachu z odsouzení uprchl do Evropy. Teď napjatě čeká na černou brašnu, kterou mu má přivézt bývalý úředník ministerstva financí. Její listinný obsah zajímá spoustu lidí – například Cottona Malonea, jehož do akce povolala zpravodajská služba Magellan Billet. Po krveprolití v Benátkách Malone pochopí, že tajemný obsah černé brašny je ještě nebezpečnější, než se zpočátku domníval. O jeho získání totiž usiluje i zavržený syn severokorejského diktátora. Tento nesmírně ambiciózní muž má odvážný plán: zmocnit se oněch dokumentů, jejich prostřednictvím srazit Spojené státy na kolena a následně se coby pokořitel nenáviděného nepřítele stát novým vůdcem své vlasti. Zdá se, že ve Středomoří začíná být zatraceně horko...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Patriot Threat , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrozba patriotů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Ulala
30.01.2023 5 z 5

Špetka "agenta 007" v podání Cottona a jako obvykle hodně historie ať již pravdivé, nebo trochu přikreslené. Tentokrát se autor zaměřil na ústavu USA a doplnil to vztahy s Čínou a KLDR. Mně osobně obohatil o spoustu dalších informací o dějinách USA, ukázal mi prezidenta Roosvelta v jiném úhlu pohledu a opět potvrdil názor na vztahy v KLDR. Myslím, že stojí za to si knihu přečíst.

CharlesWard
04.07.2021 3 z 5

To, co mi vadilo u Jeffersonovy šifry, naštěstí autor (nebo možná překladatel) opravil, takže se už kniha dá číst mnohem pohodlněji. I tak si ale neodpustím výtku: Kde jsou ty časy, když byla kniha založená na historickém dobrodružném základu? Minimálně poslední 4 knihy se týkaly politiky, a podle anotace následujících dílů, se na tom v budoucnosti nic měnit nebude. Škoda, že autor nezůstal u historického zasazení (stýská se mi po stylu který měly cottonovky 1-3).


technik1965
08.06.2021 odpad!

Veľmi slabé

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrozba patriotů v seznamech

v Přečtených201x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených10x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x