Sál smrti přehled

Sál smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284339/mid_sal-smrti-yud-284339.jpg 4 544 544

Čínské thrillery série

< 3. díl >

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených, rozkouskovaných ženských těl. Li je vyslán na místo, protože objevené mrtvoly mohou mít spojitost se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud neměl obdoby. Margaret mezitím musí čelit pochybnostem o divokém vztahu s Lim a jeho vlivu na jejich profesionální spolupráci. Když se však po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jakýkoli vztah s Lim, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele místního kriminálního oddělení, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž? Když vyšetřovatelé dospějí k děsivému zjištění, že ženy byly pitvány zaživa, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím blíže jsou na stopě chladnokrevnému zabijákovi, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám. Vzrušující trhák kombinující napětí, které vás vtlačí do křesla, s fascinujícím obrazem moderní Číny. - Irish Independent... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Killing Room , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sál smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (107)

sarkafarka1900
05.05.2024 1 z 5

(SPOILER) Na základě v poslední době přečtených detektivek autorů 21. století mi připadá, jako by si tito autoři dávali cíl, že v každé jejich detektivce musí být minimálně jeden, spíše alespoň dva úplné nesmysly. Přitom skoro až do konce knihy jsem si říkal, že to je výborná detektivka, které dám 5 hvězdiček. Ale pak to přišlo. Co to má znamenat, že pachatelé úspěšně vyklidí kliniku a odstraní všechny důkazy kromě toho, že na stole vědomě nechají jako Deus ex machina nezaheslovaný funkční počítač hlavního pachatele, z kterého byly pouze "smazány" soubory? To je nesmysl i když přihlížím k tomu, že kniha byla napsána už v roce 2000, kdy povědomí o vratnosti mazání souborů bylo menší než dnes. Navíc, když hlavní hrdinka jako "počítačový expert" možnost obnovení souborů zmiňuje. A to je ovšem další nelogičnost, protože pár dní před tím pro ni bylo úplnou novinkou, že se nemaže historie ve webovém prohlížeči. Pokud si May nevěděl rady, jak knihu rychle dovést ke konci, proč si alespoň nevymyslel historku typu, že zločinci dají počítač do krabice od kávovaru, protože v krabici od počítače je kávovar, a pak tam ten počítač zůstane kvůli tomu, že si ničitel důkazů myslí, že tam nechává neškodný kávovar? Proti tomu bych nemohl říci ani "pumpička", protože neuvěřitelné náhody tohoto druhu se dějí. A pokud si čtenář myslí, že "zápletka s počítačem" nejde na posledních pár stránkách trumfnout, tak se May překoná a líčí vniknutí hlavních hrdinů s dalšími policisty do budovy, která slouží únoscům za úkryt. Hrdinové vnikají vypáčenými dveřmi do úzké chodbičky, ze které vede několik dveří. Za prvními dveřmi vidí okénkem uvězněnou ženu, která je v rámci možností dané situace OK. Místo toho, aby s vědomím, že odtud jim nebezpečí nehrozí, postupovali chodbou dále a hledali únosce, Li vykopne dveře a bezúčelně k té ženě dojde, přiklekne a mluví na ni. Druhý policista mezitím postupuje bez domluvy mezi policisty dále, na což ihned doplatí tím, že ho únosce probodne. Únosce se pak s nožem vyřítí i na Margaret, kterou zachrání Li tím, že se konečně vypotácí z boční místnosti a dokáže únosce zastřelit. Přitom vůbec není problémem, že mezi ním a únoscem v úzké chodbičce stojí Margaret. Zřejmě kulka řízená AI. Když jsem se tak "rozohnil", nejde jinak, než že dám maximálně jednu hvězdičku, třebaže většina knihy před uvedenými scénami se mi líbila.

Čmeláček
04.11.2023 5 z 5

Tenhleten třetí díl se mi už líbil o dost víc, než ty předcházející. Konečně jsem se dočkal a kniha se mi četla hodně dobře. Případ byl taky ucházející :), takže dnes dám pět stars :).


mystery103
13.08.2023 5 z 5

Mně se to líbilo. Sice bych pár věcí vynechala (detailní popisy mrtvých těl) a obešla bych se i bez informace, na rohu kterých ulic stál stánek s jídlem. Ale chápu, že když už si autor něco nastudoval, cítí potřebu dát to vědět všem. Přečtu si další autorovy knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sál smrti v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených845x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených33x
v Knihotéce249x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech9x