Česká psychopedie: Speciální pedagogika osob s mentálním postižením přehled

Česká psychopedie: Speciální pedagogika osob s mentálním postižením
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263609/ceska-psychopedie-specialni-pedagog-263609.jpg 4 7 7

Psychopedie je interdisciplinární obor zabývající se problematikou rozvoje, výchovy a vzdělávání osob s mentálním postižením. Publikace Marie Černé a kolektivu (Šiška Jan, Strnadová Iva, Kainová Tamara, Titzl Boris) poprvé ve vědecké literatuře přináší systematické zpracování této disciplíny. Nejprve shrnuje historii české psychopedie od jejích počátků až po založení speciální pedagogiky jako univerzitního oboru. V dalších kapitolách pojednává o člověku s mentální retardací v obecné rovině, přibližuje současné poznatky o pojetí fenoménu mentální retardace včetně terminologie, definic, konstruktů, modelů a etiologie a otázky lidských práv postižených osob. Samostatná kapitola je věnována psychopedické diagnostice.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Česká psychopedie: Speciální pedagogika osob s mentálním postižením. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Zlajda95
21.10.2020 4 z 5

Pěkný přehled psychopedie pro začínající specaře. Pro mě jako psychologa rovněž, jen ta část o historii psychopedie a terminologii pro mě byla útrpná. Jako nejzajímavější hodnotím úvod knihy poskládaný z deníkových zápisků osoby s mentálním postižením. Byla to krásná sonda do mysli takového člověka... ukázalo mi to, jak blízko k sobě máme navzdory zásadně odlišným rozumovým schopnostem.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Česká psychopedie: Speciální pedagogika osob s mentálním postižením v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x