Černobílé pohádky přehled

Černobílé pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502344/bmid_cernobile-pohadky-RyC-502344.jpg 4 14 14

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V knížce najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba trochu bláznivé vyprávění o skřítkovi Pozdníčkovi od Dominika Landsmana... Významná část peněz z prodeje Černobílých pohádek putuje na konto Společnosti pro ranou péči, která se věnuje rodinám s dětmi s (nejen zrakovým) postižením.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černobílé pohádky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Luciluc
15.09.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Měli jsme půjčeno z knihovny, ale zakoupením přispíváte na konto Společnosti pro ranou péči, která se věnuje rodinám s dětmi s (nejen zrakovým) postižením. Kniha je určena pro děti od pěti let a je dílem kolektivu autorů, takže každá z 18 pohádek je psána někým jiným. Upřímně, mě se opravdu líbila snad jen jedna jediná, o skřítcích škodílcích a pomocníčcích od Dominika Landsmana. Špatné nebyly ani Kamarád, Kubík strašpytlík a kouzelný panáček, Krokodýlí pohádka a Jolča a stará kůlna. Ostatní pohádky mi bohužel přišly nemastné, neslané, zmatené, nedotažené, občas pro malé děti hodně abstraktní...pro mě celkově docela zklamání, slabé tři hvězdičky.

Hanamo
16.11.2021 4 z 5

Kniha pohádek od ruzných autorů, každá pohádka má svůj svérázný rukopis. Některé se tudíž líbí víc, jiné zase méně.


DK197
08.10.2020 3 z 5

E-KNIHA: Nejvíce oceňuji skřítky Dominika Landsmana a starou kůlnu Jana Svitáka. (5*) Jarmila Dědková psala o Terezce a Ivana Peroutková o krokodýlech. To se mi také líbilo. (4*) Zbytek byl milý, leč tomu někdy něco chybělo - třeba počet stran. (3*) Celkový dojem tomu tedy odpovídá. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černobílé pohádky v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x