Čachtická paní přehled

Čachtická paní https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313933/mid_cachticka-pani-m9m-313933.jpg 4 1921 1921

Čachtická paní série

1. díl >

Příběh hraběnky Báthoryové. Příběh hraběnky Báthoryové, který tak pravdivě a věrně popsal Jožo Nižnánsky v románu Čachtická paní se odehrává na rozhraní 16. a 17. století a čerpá ze skutečných událostí. Děj je nabitý nejen zajímavými historickými a dobovými fakty, ale je především napínavým až detektivním čtením. Vyvrcholením děje je nekonečná až chorobná touha čachtické paní být za každou cenu krásnou. Tato touha byla příčinou zmaření životů mnoha nevinných a mladých dívek. Bylo jen otázkou času, kdy s e tento příběh stane námětem pro filmové zpracování. Této látky se chopil zkušený režisér Juraj Jakubisko ve filmu Báthory. Čtenář na 512 stranách prožije vedle napínavého dobrodružství i nezištnou lásku, nenávist, zradu, zklamání a závist.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čachtická paní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (288)

Hradčiatko
01.05.2024 5 z 5

Čítala som v období, kedy do kín prišiel nový film o Alžbete Báthoryovej a ponúkol iný pohľad na tento mýtus. Nižňánsky sa mi silne spojuje s Beňovským, ktorý je tak trochu náš hrdina (bol väznený na Ľubovnianskom hrade), ale Čachtická pani sa mi páčila ešte omnoho viac. Prilepila som sa k stránkam a bola zvedavá na vývoj udalostí, na ich pozadie, na historické súvislosti. Príbeh je veľmi dobre vystavaný a obohatený o informácie o živote ľudu i o šľachtickej spoločnosti tej doby a jej manieroch, čo mnohé vysvetľuje, spolu s poverami, umením, vojenskými potýčkami, dohodnutým manželstvom atď atď. Rovín rozprávania je tam hodne a dovoľujem si tvrdiť, že každý čitateľ si svoju nájde.

rumund
22.03.2024 4 z 5

Tato kniha z mé knihovny, kolem které jsem roky chodil , se ukázala jako skvělá kniha. Vůbec bych to ani neodhadoval, jak mě román o hraběnce Báthoryové takto chytne. Celý obsáhlá kniha se krásně a plynule čte a čtenář doslova hltá hraběnčiny pomocníky i tvrdé zbojníky na opačné straně. Od spisovatele Joža Nižnánského si jistě ještě budu muset něco přečíst. Určitě aspoň volné pokračování čachtické paní a to Ženu dvou můžu.


Emik87
18.02.2024 5 z 5

Uf...toto opravdu silná káva. Když má někdo moc, prostě mu projde i toto. Příběh jako takový dobrý, ale víckrát ho asi číst nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čachtická paní v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených3 220x
ve Čtenářské výzvě525x
v Doporučených169x
v Knihotéce992x
v Chystám se číst301x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech21x