Božia vôľa - zbožná fráza? přehled

Božia vôľa - zbožná fráza? https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177537/bozia-v-la-zbozna-fraza-177537.jpg 5 17 17

Česká verejnosť bola šokovaná, keď bol na jeseň roku 2004 zavraždený farár z mestečka Třebenice na severe Čiech. Jeho posledná knižočka, ktorej rukopis dokončil niekoľko dní pred svojim tragickým skonom, je teda vlastne jeho duchovným testamentom – výzvou pre každodenné načúvaniu Božiemu hlasu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božia vôľa - zbožná fráza?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Dáma s hrnstjm
29.12.2020 5 z 5

Krásné, povzbudivé, motivující čtení. Pěkné prolínání vzpomínek a duchovních pravd. Útlá knížečka plná velkých myšlenek a osobního svědectví.

Freiherr
09.11.2020 5 z 5

Ačkoliv otec Kubíček primárně nechtěl napsat životopis, přesto v této útlé knize dostáváme velmi pěkný přehled jeho pozemské pouti, na níž kráčel s Bohem. Vybízí nás, abychom se také snažili hledat Boží projevy ve zdánlivě všední každodennosti. Teprve až náš život skončíme, budeme moci posoudit, nakolik se nám to dařilo.
Rád bych vyzdvihnul v knize obsaženou myšlenku nesení vlastního kříže. Ten, kdo každý den překonává drobná protivenství, svůj kříž poponáší sice jen o malý kousek, zato soustavně. Kdo se však vyhýbá všemu, co je mu nepříjemné, nechává kříž opřený o zeď a kráčí s lehkostí. Jelikož však Bůh touží po naší spáse (obvykle více než my), vloží nám v závěru života onen kříž na bedra najednou, abychom v krátké době prošli vším, co nám pro celý život přichystal. Proto neotálejme s nesením vlastních křížů - vždy se s námi ten, který nám ho nésti pomůže!


nickym
16.06.2020 2 z 5

Přišlo mi to, že autor chce Boží vůli vidět ve všem, z tohoto pohledu mě kniha moc nezaujala. Životní příběh pěkný, věrný...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Božia vôľa - zbožná fráza? v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst5x