Asterix a kotlík přehled

Asterix a kotlík
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383196/bmid_asterix-a-kotlik-mOs-383196.jpg 5 144 144

Asterixova dobrodružství série

< 13. díl >

2. vydání Do galské osady zavítá náčelník Nemoralix. Římané vybírají nové daně, avšak u našich Galů si je nikdo nikdy vybrat nedovolil, proto chce Nemoralix uschovat svoje úspory zde. Kotlík plný sesterciů dostane do úschovy Asterix, jenže do rána se peníze ztratí. Asterix je z osady vypovězen, dokud peníze nenajde a neodčiní tak svoji hanbu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Astérix et le Chaudron , 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix a kotlík. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

FirstDaw8ID
07.06.2023 3 z 5

Jeden z těch na vtipy slabších dílů, ale srážení cen divočáků na trhu, hrachovka v kotli, nenápadné chování před bankou nebo na nohy na ramena beroucí divočáci před Obelixem pobavili.

Gordonlord
28.05.2021 3 z 5

Náčelník sousední vesnice Nemoralix dá Asterixovi k ohlídání kotlík plný sestercií. Avšak sestercie se z kotlíku ztratí a Asterix je za své selhání vypovězen z vesnice s úkolem napravit její čest.

Peníze se mu nedaří najít a spolu s Obelixem se rozhodne, že je tedy zkusí vydělat. Avšak obchodní talent není silnou stránkou našich Galů.

Při pokusu získat peníze dojde i na nápad vyloupit banku, což je silně nemorální čin u hlavního hrdiny dětského comicsu. Rovněž i rasistické vtipy jsou na denním pořádku. Takhle volnomyšlenkářské nápady by byly dnes příkře odsouzeny, ale konec šedesátých let holt ještě nebyl tak podělaný z bezpečné morálnosti a korektnosti.

Vtip je zde ve zdravé míře, kresba opět překrásná a přijde mi, že místy i detailnější než obvykle a navíc má příběh dobře vypointované vyústění. I přesto, že vlastně docela očekávané. S potěšením také shledávám, že magický nápoj tentokrát nehraje zásadní roli a hrdinové si musí poradit jinak.


yaoiyuri
23.02.2021 4 z 5

Nemoralix: Nemáš právo pochybovat o mých vlasteneckých citech, ano obchoduji s Římany, ale… nechávám si od nich platit dvojnásobnou cenu než od Galů.

Hezký příběh, Obelix je tady extrémně natvrdlý a chudáků pirátů v hospodě mi bylo fakt líto. Tohle si nezasloužili. x(

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Asterix a kotlík v seznamech

v Přečtených222x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x