Annin vysnívaný dom přehled

Annin vysnívaný dom
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500075/bmid_annin-vysnivany-dom-hye-500075.png 5 197 197

Anna ze Zeleného domu série

< 5. díl >

Anna Shirleyová, hrdinka románov kanadskej spisovateľky Lucy Maud Montgomery, je už celé desaťročia obľúbená po celom svete. Anna sa konečne vydá za Gilberta Blytha. Priam sa rozplýva od šťastia, že má svojho rozprávkového princa a spoločne sa chystajú vybudovať si nový domov ďaleko od milovaného Avonlea. Usadia sa vo svojom vysnívanom dome a Anna by ani nemohla byť spokojnejšia - domček je ľúbezný a má všetko, o čom kedy snívala: krásne stromy i žblnkajúci potok v čarovnej záhrade... Neďaleko stojí nádherný starý maják a šumí more. Svojou povahou si naša hrdinka okamžite získa nových priateľov vrátane ostrieľaného kapitána Jima, krásnej, no nešťastnej Leslie Moorovej a ostrej slečny Cornelie Bryantovej. V novom období Annu postretnú triumfy i smútky, ale jej fantázia, oduševnenosť a zmysel pre humor ju navigujú ďalšou kapitolou jej nevšedného života. Kniha u nás vychádza prvýkrát s novou obálkou a v kompletnom necenzurovanom preklade.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Anne's House of Dreams , 1917


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Annin vysnívaný dom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

BlaTer
09.06.2024 5 z 5

Nemohu hodnotit jinak. Kniha na mě sice působila dosti odlišně, oproti předchozím dílům (a také jsem čekala barvitější popsání svatby Gilberta a Anny), jinak byla ale naprosto krásná a kouzelná jako vždy.

Michalka98
19.02.2024 4 z 5

Annin vysněný domov je o něco slabší. Měla jsem dojem, že autorka při psaní procházela nějakým horším životním obdobím, protože tato kniha je melancholičtější, smutnější a místy tragická. Bohužel jsem cítila více smutku než radosti. Na konci mi zase chyběl takový příjemný pocit, který jsem měla po dočtení předchozích dílů. V mnoha ohledech je to však stále ta skvělá, námi milovaná Anička. Těším se na závěrečný příběh.


Kokoska92
04.07.2023 5 z 5

S láskou a důvěrou, jako s kompasem a lodivodem, můžete čelit každé velké bouři. Tento příběh mě hladil po duši. Dojemné situace, při kterých i slzička ukápla, střídaly momenty veselé, u kterých jsem se smála na celé kolo. Kniha také nabízí spoustu podmětů k zamyšlení. Při čtení si člověk může uvědomit, co je v životě skutečně důležité. Knížka je za mě ideální čtení na léto a potěší nejen malé a dospívající čtenáře.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Annin vysnívaný dom v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených314x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených23x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech3x