Andělina země přehled

Andělina země
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23361/bmid_andelina-zeme-VOI-23361.jpg 4 102 102

Anděla série

< 2. díl

Pokračování knihy Andělin popel. Na podzim roku 1949 uskuteční Frank svůj největší sen a z chudého irského Limericku se vrací do Ameriky, kde se před devatenácti lety narodil. Autor ve své druhé próze, úspěšně navazující na dílo „Andělin popel“, s určitým nadhledem zachycuje své zážitky a pocity, překonávání předsudků, ztrátu iluzí i setkávání s lidmi různých povah a charakterů.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Academia
Originální název:

'Tis, 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Andělina země. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (20)

SuperSojka
19.09.2024 3 z 5

Zcela souhlasím, jak se píše níže. Není to špatný, autor píše dobrým stylem, je fajn se dozvědět, jak jeho život pokračoval...Jen mi přijde, že tomu chybí "dramaturgie" jako u první knížky, aby ten text držel více pohromadě a nebyla to někdy jen nahodilá směs příhod ze života, která příběh neposouvá, spíš se jen točí na místě.

Finn69
09.05.2024 3 z 5

No, musím bohužel říct, že Andělin popel je bez debat daleko větší zážitek. Dospělý Frank už není zdaleka tak zajímavá osobnost jako ten dorůstající, a možná by byly zajímavější memoáry jeho bratra Malachiho. (Mimochodem, vůbec jsem netušil, že to byla taková známá osobnost.)
Ale tím nechci říct, že je to špatné.
Čte se to pořád dobře, Frankovy první měsíce a roky v Americe jsou hodně zajímavá četba, klobouk dolů před tím, co nakonec dokázal, přestože mu při tom pořád překážela ta jeho irská náklonnost k flašce. V Americe nakonec dokončí svůj příběh i Anděla, a asi nic nepokazím, když řeknu, že neskončíme happyendem, ale tak nějak po irsku smutně a nostalgicky.


hermína14
27.09.2023 5 z 5

Způsob, jakým na sebe Frank nahlíží, působí dokonale. Je otevřený, upřímný, pravdivě vyděšený a křehce nad věcí. Studenty, od kterých se učil učit tím, že jim naslouchal a načetl, co potřebují a v co mohou věřit, musel poznamenat jen tím, že s nimi byl; i když vrávoral nebo usínal. Autentičnost bylo by jeho druhé jméno.
"Kniha je dobrá, kromě začátku, prostředka a konce."
"Přišli jsme na tenhle svět proto, abychom byli zaměstnaní, nebo abychom si mohli pěkně popovídat nad hrnkem dobrého čaje?"
"...cítím slzy, které nemám v očích, ale které pulzují ve mně jako malé moře obklopující srdce."

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hotel Ville a další knižní novinky (26. týden)

26.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Andělina země v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených9x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x