Andělin popel přehled

Frank McCourt

Anděla série

1. díl >

Autobiografické vyznání, vzpomínky stárnoucího muže na dětství a mládí, které prožíval v třicátých a čtyřicátých letech v Irsku. Zpráva o neuvěřitelně strádajícím, ale sounáležitém a často komickém životě irské rodiny vypovídá nejen o životních zvratech a stereotypech, ale také o dobové atmosféře této éry dvacátého století. Tragikomické autobiografické vyznání je působivým dokladem ryzího irského naturelu, sepsané s hlubokým citem a velikým stylistickým uměním.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: 2003 , Academia (CZ)
Originální název: Angela's Ashes, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Andělin popel. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lucie.koho
31.10.2025

Tak tohle byla velká síla. Začátek měl pomalejší rozjezd, ale pak to byla jízda. Střídaly se ve mě emoce jak na běžícím pásu. Neuvěřitelně těžké a složité dětství, které ale autor vypráví velmi lehce, bez přibarvování, ale vlastně s takovým lehkým humorem. Rozhodně knihu doporučuji, už teď se těším na druhý díl. Jen tedy musím také oponovat popisu knihy, kde se píše o sounáležitosti rodiny. Tak jak jsem byla naštvaná na některé rodinné příslušníky, jsem nebyla dlouho naštvaná na nikoho jiného. O sounáležitost rozhodně šlo, ale hlavně mezi sourozenci. Autor má můj velký a hluboký obdiv.

všech 102 komentářů

Související novinky - Andělin popel (0)

Ocenění knihy (3)

1997 - Pulitzerova cena (Biografie nebo autobiografie)
1996 - National Book Critics Circle Award (Biography/Autobiography (discontinued))
1996 - Los Angeles Times Book Prize (Biography)

Zfilmováno

Andělin popel (1999)

Kniha Andělin popel v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně187x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: