Alexandrie přehled

Alexandrie
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304378/bmid_alexandrie-AYZ-304378.jpg 4 38 38

Marcus Didius Falco série

< 19. díl >

V roce 77n.l. je egypt pro bohaté římany jedním z nejoblíbenějších výletních míst. Marcus Didius Falco vyráží i s manželkou a nezbednými dětmi na rodinnou dovolenou do Alexandrie, leč místo zaslouženého odpočinku ho opět čeká práce.

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Alexandria , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alexandrie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

hanzmb
03.08.2023 3 z 5

Typická autorčina práce. Spousta zajímavostí o Alexandrijské knihovně a částečně i o Majáku. Ale celkově Alexandria je jen na povrchu. Na rozdíl od římských dílů žádné větší detaily, žádné proniknutí do hloubky města a života v něm. I ta zápletka je nakonec taková divná. Řešení nedotažená do konce. Akce krokodýl vysloveně zoufalství. Jsem zvědav, jak autorka sérii v příštím díle ukončí.

lampernaqui
20.12.2018 4 z 5

Může to být slabším článkem celé série, ale stále se jedná o zábavnou detektivku s mým oblíbeným hrdinou a jeho rodinou. Tentokrát znovu opouští domov a vydá se s manželkou a příbuznými zkoumat divy světa. A nějakou tu vraždu za zamčenými dveřmi k tomu. Scéna s krokodýlem je asi stejně realistická jako ve filmu Likvidátor s Arnoldem, ale stále jsem se dobře bavil. Jenže ten konec příběhů se bohužel rychle blíží.


Noita
26.03.2018

Ta doba mne zajímá, ale Falco je otravný a pomlouvající všechny vyjma své ženy, o níž tvrdí, že je geniální (mi přijde jen namyšlená) a dětiček, které nikdo nevychovává a proto jsou správně po anglicku nevychované. Otravné pasáže, kdy ten žabař přepere krokodýla, zachrání polobohy před zkázou a spasí svět.....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alexandrie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x