Agentura 2: Střepy minulosti přehled

Agentura 2: Střepy minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404988/bmid_agentura-2-strepy-minulosti-p4c-404988.jpg 4 15 15

Agentura série

< 2. díl

Minulost se vrací. Ivory ani Katharine nejsou schopni se přenést přes to, co se jim stalo, a hledají sami sebe. Navzdory tomu musejí fungovat jako tým. Cesta k sebepoznání je i cestou k utužení týmu. Týmu, jemuž chybí jeden člen. Tři jsou podmínka. Skrz krvavé vzpomínky a krutou minulost Katharine a Ivory hledají nového parťáka, o němž vůbec nic neví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agentura 2: Střepy minulosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Morbidus
25.04.2021 4 z 5

Tento díl Agentury mě bavil výrazně více než předchozí. Jakkoli totiž moc nemám v lásce přílišné vysvětlování, zde se objevila řada informací ohledně minulosti a schopností postav (skoro bych měl chuť se vrátit a zdvihnout prvnímu dílu hodnocení, jak mi věci začaly dávat větší smysl). Současně řada věcí zůstala nedopovězených a rozřešených, což o to víc navnazuje na (doufejme) další díl.
Nechci vyzradit příliš, takže jen shrnu, že známé postavy mi tentokrát přišly střízlivější a děj plynulejší. A co se nových charakterů týče, opět jsou tím či oním způsobem podány zajímavě. Za nejzajímavější kapitolu knihy pak považuji Kostel Rwanda (už jen proto, že jsem v době čtení řešil velmi podobné otázky).
Hledáte-li něco svižného a zábavného, série Agentura je rozhodně dobrá volba.

Malarkey
15.01.2021 4 z 5

Dle očekávání a z podnázvu druhého dílu Agentury je zřejmé, o čem tato kniha bude. Hned první kapitolou jsme se vrátili ke kovbojovi Viperovi a westernově zavzpomínali, kde se to v něm zlomilo, že se z něj stal desperát. V dalších kapitolách to ale není o moc jiné. Dozvídáme se příběhy i ostatních, zároveň potkáváme i novou postavu do party. Oceňuji, že nová postava je z Česka, o to víc se mi líbí narážky na Českou republiku. Sranda je číst od českého autora, který vnáší do úst hlavních postav / cizinců / klasické hlášky, jako že žádnou Českou republiku neznaj, že je to díra uprostřed Evropy a co tady na tý zemi je vlastně dobrýho – pivo, to je přece jasný! Klasika, ale od českého autora pobaví. Od cizince by byla k nasrání. Zbytek knihy pak prolíná aktuální dění party v Agentuře s vyprávěním, jak se vůbec jejich cesty s Agenturou zkřížily. Bavilo mě to. Opět příjemné a odpočinkové čtení o partě, která je příjemnou alternativou ke Svobodným zednářům a zároveň nabízí zábavné paranormálno a nadpřirozeno.


Habana
23.02.2020 3 z 5

Rozhodně daleko lepší, než jednička. Nyní i postavy jsou takové krotké a vážnější. Je fakt, že kniha o minulosti všech postav byla svým způsobem i místy nudná a nepřehledná, ale... pořád měla větší logiku, než jednička. Je škoda, že na tak malém prostoru se autor snažil vysvětlit problémy zemí, rodin, klanů atd... Často se v tom jeden plácal jak ryba a mnohdy ubíjelo, neboť podstatné pro děj to nebylo a nové informace to taky nepřineslo. Taková dlouhá výplň. Je škoda, že minulost si autor vybral tímto stylem. Lépe a příjemněji zapadala právě v prvním díle u Vipera. Jsem zvědavá jakou cestou se budou ubírat další díly. Zda se autor přikloní k odpočinkové jedničce a nebo vážnější dvojce. U Štefka totiž jeden neví. Je celkem nevyhraněný v žánru. :)

Habana

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Agentura 2: Střepy minulosti v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x